't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Elke zaterdag inbreng van 10:00-14:00 uur; 1 vuilniszak met kleding, schoenen, tassen, accessoires, sieraden, etc.

Let op: vanaf nu kun je elke zaterdag weer inbrengen. Tijdens de maanden juli en augustus hebben we echter een zomerstop.

In de handel kunnen we kleding, schoenen en tassen per kg opkopen. We wassen en strijken ook, dus kleding uit de handel is een optie op momenten dat we te weinig mooie kleding binnen krijgen. We kopen echter graag van mensen privé op om ook hen de kans te bieden er nog iets voor te krijgen.
We moeten heel scherp inkopen. Veel ingebrachte kleding wordt namelijk niet verkocht omdat we er te weinig klanten voor hebben! Het aanbod is aanmerkelijk veel groter dan de vraag in Almere Haven.

Kost het je moeite om eindelijk eens je kleding weg te doen?

Heb je 5 minuutjes tijd over? Lees dan eerst even ons stimulerende nieuwsbericht van 6-2-2014.

Wanneer inbrengen?

Vanaf nu kun je weer strikt alleen op de zaterdag van 10:00 tot 14:00 u. slechts 1 vuilniszak kleding inbrengen.

Wat kun je aanbieden?

Als je iets verkopen wilt, mag het echt niet verjaard of te gedragen zijn, tenzij het juist "vintage kleding" is. We nemen 1 vuilniszak per zaterdag aan.

Waar geven we nog wat voor?

Kinderkleding

Op veelvuldig verzoek hebben we weer plek gemaakt voor kinderkleding. We kopen ook op elke zaterdag van 10:00-14:00 u. goede (zomer)merkkleding op van de kindermaten 92 tot en met 146. Alle andere maten kleding kun je ook inleveren, maar dat wordt dan een donatie. Zakken met té gedragen kleding doen we meteen naar liefdadigheid.

Let op: bij kinderkleding in de maten 92 t/m 146 kun je aangeven dat je het (R)etour wilt hebben als wij het niet aannemen. Bij alle andere maten blijft het een donatie en beslissen wij of we het bijhouden voor een gezellige avondaanbieding of dat het naar (L)iefdadigheid gaat.

Waar breng je het naar toe?

Zie onze adresgegevens.
Let op het parkeeradres: Plaats 52 (Achter de apotheek). Dan kom je op het parkeerterrein; vanaf daar nog 35 meter lopen naar de voorzijde van de winkel.
Dit ligt dus ook achterom bij Gezondheidscentrum De Haak.

Hoe lever je de kleding in?

Heel belangrijk: graag je gegevens op de buitenzijde van de schone vuilniszak stevig vastplakken. De zak moet echt dichtgeplakt of gebonden zijn.
Dus alsjeblieft niets aanleveren in dozen, koffers of boodschappentassen. En ook alsjeblieft GEEN gegevens in de zak!

Wat zet je op de zak?

TIP : heb je een printer, dan kopieer je de tekst en vult deze aan met je gegevens.

En hoe gaat het verder?

Voor de winkel kopen we de allerbeste kleding op. Maar ook heel aparte spulletjes, die de tand des tijds hebben doorstaan. Dat wat wij niet kopen, kun je bij ons achterlaten Wil je kleding echter retour hebben, dan kan het niet langer dan een week bij ons blijven; na die week hebben wij het recht om het alsnog af te voeren. Lukt het je niet binnen die tijd, geef ons dan even een telefoontje. En bovendien bellen wij je altijd op vóór we iets weg doen!

Wanneer krijg je bericht?

Inmiddels duurt het 3 weken na inlevering eer je wordt gebeld; dan krijg je te horen of we iets willen kopen en wat we dan voor de kleding bieden. Als je na die periode nog geen telefoontje hebt gehad, neem dan even contact met ons op.
De achterstand is het gevolg van het feit dat er veel meer wordt ingeleverd dan wij in de winkel kunnen verkopen. We vragen jullie dan ook om mede voor jezelf 't Tweede Trefpunt wat bekender te maken. En dan voornamelijk om er iets te kopen. We houden ons aanbevolen voor leuke ideeën!

Welke "betaling" is er mogelijk?

Kleding doneren?

We zijn een stichting zonder subsidie. We krijgen een kiloprijs voor de kleding. Je helpt ons dus aan een donatie met elke zak kleding, die je anders in een container afvoert. Als we gratis kleding in de winkel mogen ophangen, is dat helemaal fijn. Maar elke gekregen kilo, die in de winkel niet verkocht kan worden, komt tegenwoordig via ons terecht bij een sorteerbedrijf. Deze mensen zoeken zorgvuldig uit wat er nog een bestemming in Nederland kan hebben. Dat is zeker het geval met de kleding, die uiteindelijk bij ons niet wordt verkocht. Kringloopwinkels kopen ook vaak per kg op om het nog aan minder bedeelde mensen te verkopen voor redelijk lage prijzen. Ook gaat er veel winterkleding door naar de oostbloklanden. Maar de echt doordragen kleding wordt op een andere manier hergebruikt. Wist je bv. dat in rugleuningen van auto’s heel wat vlokken textiel verwerkt zitten? Dat wat je voor niets aan ons geeft, helpt óns al met een bedragje en uiteindelijk werk je ook nog mee aan een bewuste kringloop.