't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

H&M vernietigt perfecte kleding

De afgelopen 4,5 jaar ondervinden we dat vooral tieners de weg naar onze winkel vermijden. Reden daarvoor zijn winkels als H&M, die goedkope kleding voor een habbekrats in de winkel hangen. In ontwikkelingslanden moeten mensen zich krom werken voor een mager loontje om onder andere de tijdelijke “koop-obsessie” van tieners te voeden.

‘t Tweede Trefpunt krijgt om de haverklap bergen kleding aangeboden, die door tieners zijn gekocht bij H&M en vaak maar 1x gedragen zijn. Wij hangen hiervan misschien 5% op, omdat de meeste stukken niet de moeite waard zijn om nog eens plezier van te hebben. En bovendien kunnen wij niet op tegen de verkoopprijzen van H&M. Da’s logisch!

H&M heeft dat blijkbaar ook door. Ze nemen niet eens de moeite om voor de nieuwe, onverkochte kleding een prima bestemming te vinden in landen waar het welkom is. Onze goede, afgedankte kleding wordt zelfs nog doorverkocht aan kringloopwinkels in de Oostbloklanden. En de rommel, die echt niet meer als kleding in aanmerking komt, wordt bijvoorbeeld nog gebruikt in de auto-industrie. Dan zitten we nog lekker tegen een rugleuning met vlokken kleding uit hergebruik!

De nieuwe kleding van H&M zal daar ongetwijfeld ook terecht komen als het door dure instanties in stukken geknipt wordt afgevoerd, zoals vermeld in dit bericht op nu.nl: H&M vernietigt perfecte kleding

Reacties

Plaats een reactie

Nog geen reacties op dit bericht.

Recent nieuws