't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Week 42: Strijken, verhuurkleding, onze enquête, de breitafel en gezelligheid

Als je zo'n weekje even naderhand op wilt pennen, besef je pas hoe de tijd vliegt. Ik wist dat natuurlijk al lang, maar door de ziekte van Lyme laat je geheugen je ook vaak in de steek en da's minder prettig. Ach, ik heb het grote voordeel erbij, dat ik al 62 ben. Dus veel mensen van mijn leeftijd hebben hetzelfde probleem. Maar er wordt gezegd, dat je de boel dan aan het draaien moet houden. Nou, dat gebeurt dus wel met zo'n wekelijkse nieuwsbrief zonder spiekbriefje.

Maandag: tot m'n grote verbazing was het druk in de winkel. De maandagmiddagen beginnen dus eindelijk aan te slaan. Want ik begon de moed al op te geven. Na 26 weken bijna lege zittingen op de koopavonden, hoopte ik toch wel dat de maandagmiddag aantrekkelijk zou worden. Die week gaat al zo snel en het is zo leuk om "open te staan" voor mensen. Dus de maandag houden we er in. Vrijdagavond in de zomermaanden ook; ik ga toch die uitdaging nog aan. Misschien hebben mensen wel leuke suggesties om er dan wat gezelligs van te maken, in die uurtjes van 18:00 tot 21:00 uur. We hebben alle tijd om daar plannen over te maken. Dus breek maar los, dames. Er zullen toch ook mensen zijn, die niet elke vrijdagavond wat speciaals te doen hebben? Maak er een gezamenlijk feestje van!

Dinsdag: Om 10:00 uur kwam Yvette ons team versterken. Yvette is cliënte bij Triade en zij gaat op dinsdag en donderdag van 10:00-16:00 uur met ons meedraaien. Heel rustig aan, maar wel weer leren in de maatschappij te werken. We hopen dat ze een warm plekje bij ons vindt. Verder Roos en Corrie het leven zuur gemaakt! We moesten de hele week achter elkaar de foute feestkleding strijken. Die mag namelijk nodig op de site geplaatst worden. Maar Krijn had geroepen: "Desnoods foto's van ongestreken kleding". Nou Krijn, je bent wel onze grote sponsor, maar hier steken wij dames een stokje (lees: strijkbout) voor. 't Trefpunt staat voor prima uitziende kleding. We smokkelen alléén met de afdeling van 5 euro en 3 voor een tientje. Maar op de begane grond wordt zoveel mogelijk naar perfectie gestreefd. En ook al hangt de verhuurkleding in een afgesloten ruimte, de foto's op internet zijn wel ons visitekaartje. Dus Roos, Corrie, Sien en ikzelf hebben de focus de hele week op rariteiten gericht. Alle Didi rokjes en tops en andere leuke kledingstukken gewassen, maar meteen naar de voorraad gebracht. Even een ruime week niet aan de verleiding weerstaan.

Woensdag: nou ja, ik had het al geschreven: strijken van foute feestkleding was het motto. Verder weet ik me niet veel meer te herinneren dan dat het een rommelige dag was met heel veel ditjes en datjes tussendoor. Krijn was boven aan het werk, maar ik heb hem amper gezien. We hebben (de hele week) trouwens wel heel wat enquetes in kunnen laten vullen. Ik hoop dat dit ook via de site door mensen gedaan wordt. Want volgende week mogen we er een heel aantal afleveren om een onderzoekje af te ronden. Ik weet niet of zo'n steekproef echt werkt, maar we zijn er nu toch al achter dat de meeste mensen 't Tweede Trefpunt kennen van mond-tot-mond reclame. En dat is iets wat me heel erg verbaast. Ik loop al een tijd rond met het gevoel, dat onze klanten misschien maar voor 20% reclame voor ons maken. Dat is hopelijk toch een groter aantal geworden!

Donderdag: 's Morgens kwamen een klant met haar collega foto's maken van henzelf in een boevenpak. Heel gezellig gebeuren. Ik heb de foto op Facebook gezet, dus als je ons daar wilt volgen, "like" dan even 't Tweede Trefpunt. En toen kwam Miep om 14:00 uur! Vergezeld van Anneke, maar zonder de sjaals, die zo in zijn op dit moment. Nou ja, we gaan even een start maken met die "breitafel". We willen voorlopig geen verplichte situatie aan mensen geven. Maar het lijkt ons leuk als er op donderdagmiddag mensen aan tafel schuiven om wat te breien of een praatje daarover te maken en wat tips uit te wisselen. Geen vaste afspraken, gewoon op de bonnefooi.

Vrijdag: was het donderdag constant regen, vrijdag overviel ons het prachtige weer. We verwachtten helemaal geen mensen, want met zulk weer mag de tuin nog even de aandacht of er wordt toch nog een stoeltje gezocht op een terras. Maar de kou was ook doorslaggevend. Dus we werden overstelpt met klanten. Gezellig, hoor. Blijf het maar goed doorvertellen, dan kunnen wij blijven bestaan. Want op zo'n dag hoor je toch heel wat positieve reacties. Dat geeft de burger weer moed. Naast andere fijne mensen ook Ursula "ontmoet". Zij komt al langer bij onsover de vloer, maar onze koffietafel roept toch heel fijne gesprekken op met mensen. Ursula doet onder andere aan vuurlopen. Ze vertelde me ook over Feng Shui, een manier van inrichten voor je huis, bedrijf en levensstijl. We zijn veel aan het bedenken hoe we 't Tweede Trefpunt een uitstraling kunnen geven aan de buitenkant om te laten "voelen" hoe het hier binnen is. Natuurlijk hebben we maar heel weinig middelen - en toch komt er door onze harmonie al heel wat in stand. Die volgende stap zal dan ook wel lukken.

Zaterdag: foto's genomen van foute feestkleding! Wanda kon rekken vol fotograferen. Er was heel wat gestreken. Nu moet alles nog bewerkt worden maar, Wanda kennende, aankomende week staat een en ander er toch wel bij op de site. Onder het verhuur assortiment staat al heel wat, maar dit wordt een prima aanvulling. Misschien al een idee voor Halloween? Er hangt nog zoveel ook te koop, dat niet op een foto staat. De zaterdag begon heel rustig, dus Sien bleef in de "foute-feest-kamer" doorgaan met strijken. Maar 's middags kregen we ineens weer een boost! De kou herinnerde mensen toch aan de warme plek op Kerkstraat 26. Koffie visite van allerlei klanten. Kortom, een gezellige afsluiting van een week, die weer voor heel veel fijne contacten heeft gezorgd.

Reacties

Plaats een reactie

Nog geen reacties op dit bericht.

Recent nieuws