't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Weer een weekje verder

Wat vliegt de week toch snel voorbij. Voor je het weet, zit je op zondagochtend al weer achter de pc voor wat verse aanvoer.

Het begint trouwens wel moeilijk te worden tussen de stapels papieren op mijn bureau. Ik kan nog net het toetsenbord aanraken; armen steunen bijna op de stapeltjes ernaast. Het kan ook niet anders: vanaf half juli heb ik de aandacht op de winkel gericht. Druk geweest met de Mode Impressie, de beide Parades, het opnieuw inrichten van de winkel i.v.m. de winterkleding en het naar oplossingen zoeken om wat meer bedrijvigheid in de winkel te krijgen.

Met de komst van de "koffietafel" is er de gelegenheid om wat mensen bij elkaar te brengen. Nu ben ik geen persoon die situaties geforceerd wil aanpakken. Momenten zijn voor mij pas echt perfect als ze uit harmonie ontstaan. Maar toch...als we niets kenbaar maken, komt er nooit iets tot stand. Dus gooien we her en der al eens een visje uit en begint er meer reuring in 't Tweede Trefpunt te komen.

Zondag en maandag: we constateerden dat er nog een enorme voorraad dames- en herenjassen in het magazijn hing. Dus hebben we die dagen drastisch de herenkleding weer mogen verhuizen; deze keer naar de overloop van de eerste verdieping. Er blijft nog een klein rekje bij de trap staan met herenjassen. Maar een bordje daarop geeft ook aan dat de rest nu boven hangt. We hebben er wat leuke verlichting bij gehangen, zodat het best wel een gezellig "kamertje" is geworden. Op die manier kunnen we toch nog wat mooie kleding voor onze mannelijke klanten erbij houden. Met een donkergroen kaartje hangt er ook nog steeds herenkleding in de 5 euro dames/herenafdeling ernaast.

De damesjassen hangen nu dus allemaal op de begane grond. Wel verspreid over de winkel en de hal. Maar rondkijken blijft toch een aantrekkelijk punt in onze winkel. Hoe loop je anders ergens tegen op? Ik sta evengoed af en toe verbaasd als iemand, die eindelijk de drempel over komt, na een paar minuten afstand van de rekken te hebben gehouden, doodleuk stelt dat ze niets kan vinden.

Dinsdag: Yvette is bij ons komen kijken of het klikte. Yvette is een cliënte van Triade en zij komt vanaf volgende week dinsdag en donderdag van 10:00-16:00 uur bij ons werken. Dit is een heel aparte inzet, want ze houdt persoonlijke begeleiding van iemand van Triade. Deze mevrouw komt zeker de eerste tijd elke werkdag poolshoogte nemen. Ik hoop van harte dat we Yvette een warm plekje kunnen geven binnen ons team en de sfeer in de winkel.

Dinsdag en woensdag: alle galakleding uit de voorraad gehaald en die winkel-klaar gemaakt. Beneden de rekken veranderd zodat er veel galakleding opgehangen kon worden. Nu is er voor de party- en (foute) feestkleding ook een apart magazijn. We hebben beneden veel partykleding voor verkoop opgehangen. Deze mag eventueel ook gehuurd worden voor de helft van de aankoopprijs. En verder hangt de echte verhuurkleding in een aparte kamer op de eerste verdieping. Daar kan dus naar gevraagd worden, want het blijft wel een afgesloten ruimte.

Woensdagavond: Lida Dijkman heeft een project: Mens & Mangroven. Samen met Ingrid Kiezebrink organiseerde ze 2 avonden kleur-styling advies voor dit goede doel. De laatste avond brachten ze (met nog 4 dames) bij ons door. Onze Roos zorgde voor de koffie enzovoort en samen met de anderen hebben we genoten van wat je zoal opsteekt van zo'n uitleg. Ik zelf heb de neiging om wat met zelfspot door het leven te gaan. En dat zeker wat mijn kleding betreft. Ik vind het vaak allemaal niet zo belangrijk en werk net de laatste details niet goed af. Toch, na de uitleg van Ingrid, heb ik even een oppepper gehad, die me wat meer bewust naar mezelf doet kijken. De tijd zal uitwijzen of ik werkelijk vatbaar ben voor wat feedback op kledinggebied. Ik heb het op mijn manier altijd te druk om me lang met het uiterlijk bezig te houden. Maar toch was het heel prettig allemaal. Roos en ik zijn er van overtuigd dat we zoiets meer in de winkel moeten gaan doen. Maar dan wat laagdrempeliger, want dit kostte 45 euro voor het goede doel. Prima hoor, maar natuurlijk niet voor een gezellig samenzijn van wat klanten, die we wat styling bij willen brengen onder het genot van een kopje koffie. Als je echter een verwendag wilt hebben, dan raden we je Ingrid Kiezebrink zeker aan. Zij is niet iemand die alleen de buitenkant aanpakt, maar is ook een warm mens. En daar gaat het toch steeds veel meer om vandaag de dag?

(Dit bestand bestaat niet)

Donderdag: gezellige dag geweest. Tussen alle rommel van de kledingverschuivingen door, kwamen verschillende klanten bij ons aan de tafel zitten. We zijn er heel trots op dat Hans de moed heeft gehad om met vrouwenkleren bij ons op bezoek te komen. We hadden al vaker met hem gesproken over het feit dat hij dat zo graag wilde, maar het nooit durfde te doen. Ik heb hem op het hart gedrukt, dat de naam Trefpunt hier ook staat voor mensen met allerlei uiterlijk gedrag. Zolang het van binnen maar goed zit. En zie: hij heeft bij ons gewinkeld, uitgebreid koffie gedronken en een praatje gemaakt met diverse mensen, die ook af en toe aanschoven. Heerlijk dat dit bij ons mogelijk is! Toen Hans weg ging, zei hij emotioneel dat dit de eerste keer was in 40 jaar dat hij dit gewaagd had. Nou ja, dan mag ik best blij zijn met wat we hier binnen deze muren tot stand brengen. Dat heeft niets met kleding te maken...en toch liep hij ook met een tasje vol weg.

Vrijdag: weer volle bak aan de koffietafel. Krijn was een groot deel aanwezig. Tussendoor wat ondersteuning gekregen op marketinggebied. En de nodige feedback. En ook Marcel (onze technische steun en toeverlaat) was weer een dagje in ons midden. Een aantal spotjes, die we bij De Winkel van Sinkel gekocht hebben, zijn op plaatsen gehangen waar we het net wat gezelliger wilden maken. En een gordijn achter de gelegenheidskleding bedekt nu de grauwe muur.

Zaterdag: rustige dag in de winkel. We hebben die vooral benut door samen te praten over onze visie in de winkel. Krijn was er weer en Maaike (mijn dochter) had voor haar school een enquête voor de winkel gemaakt. Die ligt nu op de balie en staat op de site om in te vullen. We hopen dat we binnen 3 weken genoeg mensen treffen die het even in willen vullen, want we kunnen die achtergrondinfo goed gebruiken. En toen kwam ik buiten Miep tegen. Zomaar gezellig iemand uit de buurt. Zij beloofde me spontaan om volgende week op donderdagmiddag bij ons aan te schuiven met breipennen en bolletjes wol waar je zo'n gezellige sjaal van kunt breien. Dus als er nog iemand zin heeft om te zien hoe dat gaat: de koffie staat klaar vanaf 14:00 uur!

Zondag: Ik sluit hier weer de week af wat 't Tweede Trefpunt betreft. Ga nog even een advertentie plaatsen voor Halloween, wat administratie opruimen en vanmiddag gezellig naar een verjaardag van een oude tante. Lekker even de familie zien. Hopelijk hebben we mooi weer allemaal.

Reacties

Plaats een reactie

Nog geen reacties op dit bericht.

Recent nieuws