't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Geen vaste patroontjes, maar een topdag afgelopen zaterdag!

Bijna al weer weekend! Ik ben niet eens toegekomen aan m'n nieuwsbrief van vorige week. Vóór ik ook de volgende niet red, ga ik even achter de laptop om jullie weer wat toe te spelen. Nou ja, dan stuit ik meteen al op een onderwerp. Ik ben namelijk geen mens van vaste patroontjes. In volhouden ben ik een kei, maar er moet geen druk achter zitten. En als je eigenlijk te veel leuke dingen doet, ontdek je langzamerhand dat je toch telkens een hele week te kort komt. Gelukkig ben ik de enige niet, maar dat is eigenlijk een schrale troost.

De vorige week lag voornamelijk in het teken van de Dag van de Duurzaamheid. Zaterdag 12 november zouden wij daar een steentje aan bijdragen door 50% korting te verlenen op alle kleding en we serveerden een extra lekker koekje bij de koffie/theetafel. We hadden op 29 oktober 220 zakken kleding binnengekregen en die sortering ervan geeft een hele heisa in het aanzicht van de winkel. Ik vind het altijd opmerkelijk hoe klanten daarmee omgaan. Zelf ben ik niet blij met het sorteren in de winkel, maar blijkbaar past het bij de huiselijke sfeer die bij ons hoort.

12 november: we hadden een herinnering aan een landelijke Sinterklaas intocht in Almere Haven. Een paar jaar geleden hebben we onverwachts een invasie gehad, die ons de hoogste omzet leverde van alle jaren. We verwachtten afgelopen zaterdag niet veel, omdat Sinterklaas in Haven aankwam. Voor de gezelligheid hebben we de hele week ervoor al aan alle klanten verteld dat we op 12 november die korting voerden. Ze mochten al kleding weghangen voor de zaterdag. Maar we vroegen dan wel of ze meer mensen mee wilden nemen om de dag een gezellige uitstraling te geven.

We hebben het geweten! Een topdag gedraaid en daarbij ook zo'n fantastisch gezellige dag. Kinderen zaten met elkaar te spelen en namen een kwart van de kinderafdeling in beslag. Maar mensen liepen er met plezier omheen en tussendoor. De koffietafel was voortdurend bezet en Roos verzorgde iedereen in de achterban. Wanda en ik hebben continu bij de kassa gestaan en elkaar afgewisseld en bijgestaan. Heerlijk om dit eens mee te maken. Ik hou het in gedachten, telkens als ik de neiging heb om op m'n 65e te stoppen.

Haha! Dat klinkt erg vakjes-achtig. En dat past nu ook weer niet bij mij. Ik ben al 62. Ik kan me echt niet voorstellen, dat ik met 65 stop. Ook al wil ik ooit nog een boek gaan schrijven... Dat gaat niet als je werk hebt liggen voor 104 weken per jaar. Ah, dat is dus de reden waarom ik dat boek niet schrijf. Ik ben gewoon bezig om de inhoud van dat boek nog steeds zelf te beleven. Ik dacht dat ik al zoveel meegemaakt heb, dat ik er wel een aantal zou kunnen schrijven. Maar ik ben nog veel te nieuwgierig naar wat er vandaag weer gaat gebeuren, dat ik geen tijd heb om in het verleden te duiken. Misschien is dat wel onbewust de reden geweest om zoveel werk te houden. Ik wil nog niet van het heden weg.

Dit wordt een korte nieuwsbrief nu. Die dubbele week eist deze keer z'n tol wel. Ik kan er wel een grapje over maken, maar het is wel de realiteit. En dit weekend gaan we eindelijk een mooie herenafdeling maken op de 1e verdieping. Dat betekent weer een 7-daagse "hobby"week. Ik heb echter ook nog behoorlijk wat boekhoudingen af te ronden. Door diverse verzuimboetes van de belastingdienst kan ik die druk nog net hebben. Maar de volhouder in me, heeft boven in het kantoor nog wel wat te stellen. Dus lieve mensen, als ik niet in de winkel ben, dan is dat om de laatste maanden loodjes op te lossen van werk uit m'n verleden. Ik hoop zo gauw mogelijk van die last af te zijn. Want ik heb echt genoeg aan onze eigen boekhoudingen en wil genieten in de winkel.

Tot volgende week!

Reacties

Plaats een reactie

  1. Wil de Graaff op 26-11-2011 om 11:48 uur:

    Resepect voor al je drukke werkzaamheden,
    en merkbaar met nog heel veel plezier!

Recent nieuws