't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Week 43: 220 "nieuwe" zakken kleding en een mini make-over

Het zat er niet in op de zondagochtend om een lang epistel te schrijven over de afgelopen week. We hebben zaterdag meer dan 220 zakken kleding binnengekregen; dat houdt in dat ik de rest van deze week echt "Tweedehands Jet" ben en me op de inhoud van die zakken mag storten. Een behoorlijke klus, maar ook een avontuurlijke, als je toch in de kleding "handelt".

Dat de inhoud uit die zakken merendeels omgetoverd wordt tot prachtige kledingstukken kon ik zondag behoorlijk laten zien. Vanaf 14:00 uur gaf Stylequotient in de Sjopping Mol een mini make-over aan 9 Ambassadeurs van Almere, die daarop ingeschreven hadden. Voor een fotoplaatsing in de eerstkomende Lifestyle Almere werden ze in het "nieuw" gestoken met kleding uit onze winkel. Het voelde voor mij wel een beetje penibel aan: één kledingrek met spullen voor negen mensen, terwijl we een "kledingkast" van 300m² vol met mooie artikelen hebben in Almere Haven. De meiden van Stylequotient waren het na afloop met me eens dat we er nodig iets aan moeten gaan doen om die gezellige ruimte in 't Tweede Trefpunt te benutten voor hun fotoshoots en make-overs. Dat daar iets moois uit voort kan komen, getuigt wel het feit dat we een paar nieuwe klanten aan deze middag over hebben gehouden. Ik heb een aantal blije gezichten gezien en dat is waar je het werkelijk allemaal voor omhaalt.

Deze mini make-over was dus een groot succes, net als de beide andere workshops die er gehouden werden. Ik heb even staan praten met Ingrid Soekroella, die ook een workshop gaf. Zij bleek notabene vlak bij ons pand sinds kort een winkel te hebben: Kunstige Kunst.
Op maandag kwam Tineke Post van VMCA al bij ons kijken en dinsdag was ook Ingrid even in de winkel. Leuk hoor. En vanmiddag liep ik pardoes Karien Bos van Avanti tegen het lijf. Ook met haar heb ik een poosje staan praten.

Gelukkig, ik kom steeds meer uit de (kleding)kast! Niet verkeerd opvatten, hoor. Mijn kast heeft niets te maken met seksualiteit. Welnee, gewoon met het feit dat ik jaren (te) lang achter de computer heb gezeten en het gemist heb om met mensen om te gaan. Noemen ze dat nu "netwerken"? Een paar jaar geleden heb ik op een Internationale Vrouwendag een workshop netwerken mee mogen maken. En daar werd ik ook geconfronteerd met hoe ik dat beslist niet zou willen doen. Het gaat nu gelukkig vanzelf en spontaan. En dat is een hele belevenis. Fantastisch om met een heel aantal mensen gewoon te mogen doen wat je leuk vindt. Om van elkaar te leren en samen tot iets te groeien. Ik ben heel benieuwd wat er nog gaat komen...

Wil je vaker tussendoor op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op Facebook!

Reacties

Plaats een reactie

Nog geen reacties op dit bericht.

Recent nieuws