't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Week 44: de koffiehoek, kringloopwinkels en duurzaamheid

Zaterdagavond 5 november. Weer een weekje voorbij. Omdat ik een ontstoken teen heb, moet ik maar even met beide voeten in een badje gaan zitten. Elk ander mens zou lekker voor de buis plaatsnemen, maar ik ben voor m'n laptop beland. Even profiteren van het feit dat ik (van mezelf) op de plaats rust mag nemen. Dat scheelt alweer voor morgenochtend, want de vroege zondag is de laatste tijd gereserveerd voor m'n nieuwtjes en gedachten over de afgelopen week.

Er is natuurlijk de hele week kleding gewassen, gestreken en opgehangen, maar dat verhaal ga ik niet meer afsteken. Is een telkens terugkerend ritueel in huize 't Tweede Trefpunt. Ja, "huize", dat klinkt wel gezellig. En zo voelen we het ook. Vorige week hebben we al aardig wat gezellige verlichting opgehangen en deze week is er weer wat bijgekomen. Ook hebben we een boomstam naast en een platanendak boven de koffietafel geplaatst. Lampje erbij gehangen en we wanen ons op een pleintje ergens in la douce France. Je moet er toch wat van maken als je "aan huis gekluisterd" bent?

(Dit bestand bestaat niet)

Niet echt "thuis" gebleven deze week. Ik heb donderdag nog een rondje kringloop gedaan, om die lampen op te scharrelen. En dat terwijl Miep en Anneke trouw bij ons aan de breitafel schoven. Ieder z'n hobby dus... Zo'n toertje langs de kringloopwinkels (Almere Stad, Hilversum, Baarn, Eemnes en Naarden) is me wel bevallen. Ik ben nu eenmaal een fan van hergebruiken, dus voel me daar overal thuis. Maar ik heb natuurlijk ook even goed gekeken naar de mate waarin de kleding er hing. En ik moet het toch even kwijt: we zitten echt een tandje hoger in de prijs, maar absoluut ook in het assortiment en de presentatie ervan. Voor elk wat wils. De mooiste combinatie is volgens mij: veel naar de kringloopwinkels gaan en af en toe wat nieuws of iets moois bij ons beneden op de kop tikken.

Vrijdag ook nog even geshopt in de Winkel van Sinkel. Veel mensen weten nog niet dat daar een andere eigenaar in zit. Maar wat is het daar opgeknapt! Ik vind het een plezier om spulletjes bij ze uit te zoeken. Een aanrader voor menig inwoner van Almere Haven en ver daarbuiten. Ze voeren nog geen kleding, zijn zich heel bewust dat het veel arbeid vraagt om dat goed te doen. Dus kom gewoon maar naar ons als je eerst daar voor andere spullen geweest bent ;-)

Alle gekheid op een stokje: het wordt steeds leuker in 't Tweede Trefpunt. We ervaren ook dat hier veel meer mensen de drempel over komen. En dat brengt me weer bij een ander nieuwtje. We hebben namelijk een "initiatief" geplaatst op de site van Duurzaam Almere. De ambtelijke molens werken langzaam en er wordt dus nog niet veel over vermeld, maar wij doen mee aan De Dag van de Duurzaamheid. Die wordt gehouden op 12 november door heel Almere. Veel bedrijven en winkels laten zien wat zij aan duurzaamheid te bieden hebben. Daar willen wij zeker niet ontbreken.

Dus voor alle nieuwkomers en bestaande klanten geldt: kom over de drempel! en we geven op 12 november 50% korting op alle kleding, schoenen en tassen. Hebt u zin in een kopje thee of koffie, meldt u zich gerust. We geven er ook nog wat lekkers bij.

Dat hergebruiken een grote noodzaak is, begrijpt mevrouw Jorritsma ook, ook al heeft ze ónze winkel nog nooit gezien. Da's jammer, want wij zouden zelfs graag geld voor haar spijkerbroek hebben willen geven ;-) Net zoals we aan menig Almeerder doen. Dat is namelijk ook duurzaamheid: we kopen mooie kleding in van particulieren. Maar de gemiddelde Almeerder is er nog niet zo aan toe om zelf tweedehands kleding te "kopen", dus houden we elke maand veel te veel mooie kleding over. Van wat er niet verkocht wordt, doen we veel naar liefdadigheid, maar een groot deel gaat vaak via dezelfde weg als ook het merendeel van 't Leger des Heils: naar sorteerbedrijven in het buitenland. Toch zouden wij ook graag mee willen helpen aan duurzaamheid binnen ons eigen land door bijvoorbeeld spijkergoed "op te sparen". We zullen aan mevrouw Jorritsma zeker gaan vragen hoe dat in z'n werk gaat.

(Dit bestand bestaat niet)

Nog een leuk nieuwtje: deze week bereikten we de 50 "fans" op onze Facebook pagina, wat we even moesten vieren met een taartje. Gekkigheid natuurlijk, maar we vinden het heerlijk om te zien dat mensen ons ook online steunen. Bedankt dus!

Inmiddels heb ik koude voeten gekregen en besef ik dat ik ook nog eens een plens water naast het bakje heb geschopt. Tja, dat krijg je er van als je zo met je gedachten ergens anders hebt gezeten. Ik ga de boel maar lekker afdrogen nu en hou m'n epistel voor gezien. Volgende week maar weer verder. Fijne zondag iedereen.

Reacties

Plaats een reactie

  1. corrie op 06-11-2011 om 13:32 uur:

    jij ook een fijne zondag het is weer een leuk stukje geworden
    en wat ziet de koffieplek er geweldig gezellig uit
    en voor de heren kom lekker aan onze koffietafel zitten terwijl uw vrouw bij het tweede trefpunt winkelt
    en voor het tweede trefpunt ga zo door

Recent nieuws