't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Doorwerken, een nieuwe herenafdeling, onze klantenkaart, schilderwerk en de Kerstmarkt Almere Haven

En alweer heb ik een weekend overgeslagen. Nou ja, niet letterlijk hoor. Want ik heb al maanden de weekenden doorgewerkt, dus van overslaan is absoluut geen sprake. Maar wel wat mijn "literaire hoogstandje" betreft. Ik ben al bijna vergeten wat er zoal de revue is gepasseerd, maar ga toch proberen om alles weer even voor de geest te halen. Er zal wel wat aan de volgorde ontbreken, maar ach, wie daar op let, is een kniesoor. Toch?

De 220 zakken van eind september heb ik maar met moeite doorgeworsteld. Uiteindelijk heb ik de laatste 100 pas in de week uitgezocht, die vooraf ging aan de nieuwe inbrengdag. Je moet dan wel even een nacht tot 3 uur doorgaan en je de rest van de week helemaal als tweedehands Jet kunnen transformeren. Elke dag in de winkel met stapels om je heen werken en verbaasd blijven over het feit dat de klanten het nog gezellig vinden ook. Zelf heb ik daar, eerlijk gezegd, veel last van. Ik kan ontzettend genieten van de leuke sfeer in de winkel en vind het dus helemaal niet leuk als al die stapels liggen op plekken waar mensen anders prettig rond kunnen lopen. Maar ja, nood breekt wetten. Vooral omdat er op 26 november nog eens 140 zakken bij kwamen. En tussendoor hebben we ook nog ongeveer 600 stuks vintage kleding opgekocht. We komen om in het werk!

Twee weken geleden hebben we tussen de bedrijven door van de 5 euro afdeling weer een herenafdeling gemaakt. We hebben een ruiltje gemaakt door de 5 euro kleding op de gang te hangen. Nog steeds zijn we de herenafdeling aan het opfleuren. Lampen, inrichting en "nieuwe" kledingstukken vullen de ruimte, zodat "onze mannen" ook weer tevreden kunnen zijn. "Onze mannen" - dat is behoorlijk gewaagd hoor. Bijna geen enkele tweedehands kledingwinkel waagt zich aan herenkleding. Logisch ook, want als die al aan het shoppen gaan, willen ze het liefst nieuw, meteen genoeg voor jaren en verslijten het vervolgens tot op de naad. Er werd dus in verhouding weinig ingebracht. Maar dat is de laatste tijd behoorlijk veranderd. Ik dacht dat we de herenkleding in stand hielden voor een handjevol van het mannelijk geslacht. Maar wat schetst m'n verbazing: nu we een hele tijd zo'n klein hoekje voor ze over hielden, valt pas op hoe groot het aantal mannelijke klanten is. En we dupeerden toch wel heel veel mensen.

(Dit bestand bestaat niet)

Dus heren: met de nodige excuses aan jullie hebben we weer een echte afdeling gecreëerd. Wél op de eerste verdieping, dus ver van de koffietafel vandaan. Maar die weten jullie toch ook al goed te vinden. Zeker als er nog een eega mee komt, die wat langer rondkijkt dan jijzelf.

We hebben ook klantenkaarten laten drukken. De vormgeving is nog niet erg goed uitgevallen, maar het idee is er niet minder om. Dus mensen, vraag ons er naar, want wij hebben af en toe nog de neiging om het te vergeten. Even wennen nog. Voor elke aankoop van 10 euro krijg je een stempel. 10 stempels geeft een tientje korting op de volgende aankoop. Alleen niet geldig wanneer we in het totaal 50% korting geven op de kleding. Maar dat zult u wel begrijpen, toch? We hopen dat dit een goede geste is en dat u er uiteraard veel gebruik van zult maken. Dan kunnen wij tenminste een mooiere kaart bestellen!

Verder nog iets..? Jazeker! We staan weer in het Lifestyle Almere magazine . De release van het nieuwe blad was afgelopen maandag. Op pagina 56 en 57 staan wat prachtige foto's van de Vintage Fashion Parade en op pagina 94 en 95 vind je de foto's van de mini make overs, die Stylequotient op een zondag heeft gehouden in de Sjopping Mol. Allemaal met kleding van ons. Pas maar op: we worden nog beroemd ;) BNN vroeg ons van de week ook al naar "foute ski pulls" uit de 80er jaren. We hadden niet de goede op dit moment, maar het blijft dus een uitdaging om vintage kleding aan te schaffen. Ook al heeft menig student in Almere ons nog lang niet gespot.

(Dit bestand bestaat niet)

We zijn de etalage/schoenenafdeling aan de voorkant aan 't schilderen. De schoenen moesten allemaal in de winkel geplaatst worden. Daarom hebben we een aantal kortingsdagen van 30% gelanceerd. Eerdaags moeten de jassen ook opschuiven voor een nieuwe look op de wanden. Dan komt daar ook 30% korting op.

Nu heb ik nog één zakelijk nieuwtje en dan sluit ik m'n epistel af. Op 8 december gaan we de winkel in kerstsfeer steken en op 10 december doen we mee aan de Eerste Kerstmarkt in Almere Haven. Tijdens de markt zal onze winkel ook tot 21:00 open zijn. Met volop kerstkransjes en glühwein en een speciale aanbieding, die we volgende week op Facebook zetten.

En dan heb ik gisteren in mijn eigen bloed mogen zien: ik heb geen Lyme meer! Dank aan alle mensen (vooral m'n kinderen en de meiden hier op 't werk), die mijn "gezeur" aangehoord hebben de afgelopen jaren. En dank aan Hermen en Ester Grondijs waar ik buiten de behandelingen ook heel veel heb kunnen leren tijdens elk uurtje dat ik er heb doorgebracht. En de boeken die ik daar ook heb kunnen lezen of zelfs daarna heb aangeschaft, hebben me veel inzicht gegeven over het feit, dat je zelf ook heel veel in de hand hebt om een gezonder en bewuster leven te leiden. En nu maar weer met een rijker gevoel de toekomst tegemoet. Ik ben benieuwd naar iedere dag die komen gaat.

Reacties

Plaats een reactie

Nog geen reacties op dit bericht.

Recent nieuws