't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Glühwein, gelegenheidskleding, beneden werken en fijne feestdagen!

Ik merk gaandeweg dat ik last krijg van m'n oude "aandoening". Ik kan er namelijk absoluut niet tegen om in herhaling te moeten vallen. Dus nee, ik ga me niet verontschuldigen voor het uitblijven van mijn literaire bijdrage. Als het een verplichting wordt, is het nu eenmaal niet leuk om te doen. En kijk, ik ga spontaan weer wat zinnen bij elkaar sprokkelen. We zien dus vanzelf wel wat er uit voort komt.

Er is weer heel veel gebeurd in en rondom 't Tweede Trefpunt. We hebben met een kraam gestaan op de kerstmarkt in de havenkom op 10 december. Niet met kleding, want we hebben te veel mooie dingen in de winkel hangen en daar hoort het ook gepast te worden. We besloten dat Wanda en haar moeder Elly met sieraden en accessoires onze winkel zouden vertegenwoordigen. En in 't Tweede Trefpunt (volop in kerstsfeer gestoken) gaven we 50% korting op bijna alle kleding. Dat (en een glaasje glühwein) leverde weer een fantastisch sfeertje op. Onze klanten, die ooit een e-mailadres hebben afgegeven, waren van tevoren ingelicht. We hebben geen budget meer om te adverteren, dus dat zal toch meer en meer via een mailing kenbaar gemaakt worden. Dus mensen, als je op de hoogte wilt zijn van verschillende aanbiedingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dan hoeft het je niet per ongeluk te overkomen dat er een uitverkoopdag is.

Komt het doordat ons huurcontract nu een soepelere opstelling heeft of doordat ik van de Lyme af ben? Ligt het aan het feit dat er onderling zoveel harmonie is en we met z’n allen dit “project” willen laten slagen? Of worden meer mensen zich eindelijk bewuster dat hergebruiken een mooi en duurzaam iets is? Hoe dan ook: er is van alles positief aan de hand. Is het toeval dat we de wanden wit wilden schilderen of juist een aanvulling op de “verlichte” sfeer die er bij ons hangt? De stenen muren worden deel voor deel wit gemaakt; alleen de binnenkant van de toren in het gebouw blijft nog onveranderd stand houden. En tussen al die bedrijvigheid door blijven onze klanten de chaos gezellig vinden.

Onze herenafdeling is klaar (op wat kledingaanvulling na). Er is zelfs een gezellige kerstsfeer op de 1e etage. En de nieuwe “3 voor een tientje” hoek staat er wit en fris bij. Ok, er is wat ruimte ingeleverd aan de heren, maar daarvoor in de plaats hangen we ook regelmatig leuke stuks voor 5 euro op. Het is dus erg lonend om wat vaker langs te komen.

Er wordt trouwens veel gelegenheidskleding verkocht dit jaar. Ondanks de crisis willen we blijkbaar het kerstfeest en oudejaarsavond in stijl doorbrengen. Gelukkig hebben we een prachtige collectie galakleding, dus valt er heel wat te snuffelen.

Last- minute "gala" verkoop en verhuur op Facebook

Ik werk tegenwoordig weer elke dag beneden. Deze week hebben we weer een ruim kantoor gemaakt achter de balie. Ik hoop daar m’n achterstallige administratiewerk toch te kunnen doen. Maar een praatje maken met de klanten zal toch de belangrijkste reden voor me zijn om beneden te blijven.

We hebben net met de Meergronden afgesproken dat we in 2012 drie stagiaires een kijkje gaan geven in het wel en wee van ons bedrijfje. Op 11 januari zal de eerste van start gaan.

(Dit bestand bestaat niet)

Daarmee kom ik tot de conclusie, dat ik nu de draad weer ga oppakken die ik op 12 januari 2007 heb laten schieten. Door een fatale inbraak kwam er toen een eind aan mijn hoop om van 't Tweede Trefpunt een re-integratie bedrijfje te maken. De tijd en de ziekte van Lyme hebben me geleerd dat mijn mogelijkheden om (mezelf weg) te geven niet oneindig zijn. Dus, re-integratie zit er niet in. Maar bij tijd en wijle openstaan voor wat stageplekken is toch ook een goed alternatief als je bijna 63 wordt. Wat is het leven toch fijn als je zo bewust ouder wordt! En wat ben ik steeds benieuwd wat de dag van morgen weer brengt.

Ik ga er maar weer mee stoppen. Heb vast veel vergeten op te schrijven. Maar dat komt dan later wel weer in me op. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed uiteinde toe.

Reacties

Plaats een reactie

Nog geen reacties op dit bericht.

Recent nieuws