't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Over Lyme, aspartaam, stevia en gezondheid

Omdat ik zelf Lyme heb gehad en er veel over heb gelezen, weet ik dat aspartaam een grote bijdrage levert aan de symptomen van deze ziekte. Ik heb dan ook al jaren aan mijn klanten geen zoetjes meer in de winkel willen geven. Tot een vriendin me attent maakte op zoetjes van de stevia plant. Sinds die tijd voeren we uit emotionele overtuiging zelf het artikel SteviJa op de plank bij ons in de winkel. En natuurlijk heeft nu een ieder die bij ons een zoetje in de koffie wil de kans om er een gezond zoetje in te doen.

De afgelopen tijd is er pas vergunning afgegeven voor deze natuurlijke zoetstof. Zoiets duurt heel lang, want de fabrikanten van die bergen aspartaam (lees: troep en overblijfsel uit de laatste wereld oorlog) willen uiteindelijk graag hun dollars en euro's winst waar blijven maken. En zij hebben financieel de middelen om iedereen met goede overtuiging en kleine beurs tegen te houden. Dat gaat net zoals in de farmaceutische industrie.

Gisteren werd bekend dat er nu witte (goedgekeurde) suikerklontjes op de markt zijn, die geheel van de stevia plant zijn gemaakt. Wij hebben dat niet eens op de plank staan, maar dat maakt niet uit. Belangrijk is dat die mensen, die voor milieu en gezondheid op blijven komen, op welk gebied dan ook terrein aan het winnen zijn. En dat is ook 2012! Het jaar waarin we gaan beseffen dat we zelf onze gezondheid in de hand hebben, dat we onze eigen psycholoog en advocaat moeten worden en niet meer te veel moeten steunen op hulp van buitenaf.

Stevia zoetpoeder

Zoals wij bij 't Tweede Trefpunt ervaren dat de kraan dichtgedraaid wordt, zo gebeurt het ook in het groot. Het doet allemaal even zeer, maar uiteindelijk is het goed voor de mensheid om weer zelf te moeten knokken.

En als we medicijnen zelf moeten gaan betalen, leren we hopelijk ook weer dat huismiddeltjes veel goedkoper zijn en ons uiteindelijk niet zieker maken dan "genees"middelen doen. Ik zie zoveel zieke mensen in de winkel. Als ik vraag of ze wel eens "light" producten gebruiken, geeft het merendeel een positief antwoord. Mensen, stop alsjeblieft daarmee. En jong en oud, neem geen Cola light meer. Het sloopt je langzaam maar zeker. En je was je er niet eens van bewust. Jonge mensen die Lyme hebben, belanden soms al in een rolstoel. Als je verder vraagt, drinken ze veel "light". Word wakker!

Ik wil hier graag even 2 links doorgeven, die mij overtuigd hebben van wat ik al voelde. Jammer genoeg is die over aspertaamgif voor de Lyme ziekte in het Engels. Maar tegenwoordig is er altijd wel iemand in onze buurt die dat vertalen kan:

Reacties

Plaats een reactie

 1. Marjan op 25-01-2012 om 10:13 uur:

  Wat een goed artikel. Al langer lees ik de berichten over aspartaam en als 'jullie' zoetjes een goed alternatief zijn zou dat geweldig zijn. Mogen ze gebruikt worden door diabetes patiƫnten? En wat kosten ze?

 2. Wilma Schaaders op 25-01-2012 om 11:54 uur:

  Hallo Marjan,
  Wat fijn dat je meteen reageert. Het gaat me uiteraard niet om de verkoop nu. Maar wat het met de mensen doet. Ik kan niet nalaten om mijn reactie te geven als je zoveel om je heen ziet gebeuren.

  Maar goed: deze zoetjes mogen ook gebruikt worden door mensen die diabetes hebben. De dispenser voor 100 stuks kost 3,95 en voor 300 stuks 6,95.

  Groetjes,
  Wilma

 3. Marjan op 25-01-2012 om 12:40 uur:

  Bedankt voor je snelle reactie Wilma. Ik kom binnenkort de zoetjes kopen. En ik ga je blog doorsturen naar mijn moeder die vanwege haar diabetes zoetjes gebruikt en dit vast wil weten.

 4. Hannie Schuuring op 02-02-2012 om 22:08 uur:

  Wat een goed idee!!!

Recent nieuws