't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Vol goede moed ons crisisjaar tegemoet!

Weer lang gewacht deze keer... Zoals een normaal mens betaamt, wisselen positieve en negatieve emoties ook bij mij regelmatig af. En de laatste weken is het stil geweest. In de winkel, maar ook in mezelf. De omschakeling was even te heftig. Het idee dat je met z’n allen een jaar er positief tegenaan zou kunnen gaan, had geen realistische kans van slagen. We zullen moeten inperken met betaald personeel en ons meer moeten richten op vrijwilligerswerk. Ik heb de afgelopen weken gemerkt, dat ik maar moeilijk die ommekeer kan maken. Maar het is een feit: als we nu het roer niet omgooien, zijn we eind december met z’n allen uitgewerkt.

Roos en Corrie blijven nog 3 maanden bij ons om zelf ook aan ’t idee te wennen dat er wat anders in de plaats moet komen. En natuurlijk ook voor onszelf. Want het lijkt wel of je een navelstreng doorknipt als je afscheid moet nemen van mensen waar je van houdt. We weten het nu al een paar dagen en troosten elkaar met de gedachte dat het niet anders meer kan. Toch vind ik het fijn als de klanten het ook vast weten. Want niets is erger dan dat iemand zomaar ineens er niet meer bij is. Maar we blijven tussendoor op een wondertje hopen en gaan toch maar met goede moed verder. Weet je veel: misschien vinden ineens veel meer mensen onze winkel?

We zijn begonnen met een vast systeem van prijzen. Je kunt er nu op rekenen dat een Only en een H&M broek slechts 8,50 bij ons kost. En bijvoorbeeld een Etam broek of rok voor 10,00 tot 12,50 euro en de meeste merkstukken rond de 15 euro. We zullen eerdaags de prijzen op de site vermelden.

En dat brengt me op de actie die we nu voeren. Als je tot en met eind februari voor 50 euro of meer besteedt (alleen of samen met anderen), krijg je nog eens 30% korting op alles (behalve gele kaartjes). Neem dus gewoon iemand anders mee en wie weet is het ook voor diegene verleidelijk om iets moois bij ons te scoren.

We hebben de carnavalskleding naar beneden gehaald. Veel verhuur voor volwassenen. Maar met de kinderkleding zijn we toch overstag gegaan. Er is zo veel vraag geweest naar verkleedkleren, dat we die uiteindelijk toch maar te koop aanbieden. Voor volwassenen hangt er ook genoeg te koop, maar sommige stukken willen we toch liever verhuren. Vraag ons ook gerust of er nog wat achter de schermen hangt.

De was van vintage kleding is in volle gang. We hebben al heel wat op de afdeling hangen. Dus vintage fans? Ook in een andere kamer hangt nog genoeg te wachten op een strijkbeurt. Maar dat belet ons niet om jullie nu al te laten kijken. Gewoon vragen, hoor!

In de afgelopen weken hebben we ook de sieraden een nieuw plekje gegeven aan de muur:

Dan is er een groot deel van mijn kantoor boven naar de winkel verplaatst. Want na al die jaren ben ik weer elke dag in de winkel. Voorlopig zal hier ik nog een poosje boekhouding inhalen, maar niet meer constant. Regelmatig kan ik een gesprekje aanknopen en ben in ieder geval weer meer betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. En dat is wel nodig ook, want we moeten veel meer aan de weg timmeren.

We gaan dus ons eigen “crisisjaar” met gemengde gevoelens tegemoet. Adverteren in de kranten zit er qua budget niet meer in. Dus we hebben veel meer de focus gericht op onze bestaande klanten en het internet. Velen van jullie zijn al benaderd; nu zelfs via een officiële mailing, waar je je ook voor aan kunt melden. En daar hebben we gelukkig fijne reacties op gekregen. We zullen jullie dit jaar met gepaste regelmaat op de hoogte stellen van acties die er lopen. Als je op Facebook zit, zou het heel fijn zijn als je ons “liked”. Dan volg je automatisch onze korte berichtjes, die we wat vaker verspreiden. En natuurlijk help je ons daarmee, want jouw vrienden, kennissen en familie krijgen dan ook wat van onze berichtjes te zien.

Boven alles staat dat wij alle lasten zelf moeten betalen en daarom voor omzet moeten zorgen. Maar hoog in ons vaandel staat dat we vooral een “trefpunt” willen zijn.

We zoeken dus voortdurend naar wat aparte activiteiten die in de winkel kunnen plaatsvinden. Zo ben ik op 19 januari even gaan kijken bij Do Gallery in de Marktmeesterstraat 18. Twee stagiaires van Stichting Twisted hebben daar een leuk initiatief verwezenlijkt. Het project, genaamd “Shop from another closet” was bedoeld om de kijk van jongeren op tweedehands kleding te veranderen. Je kon die avond je eigen kleding meenemen en ruilen tegen kleding van anderen. Ik heb het slechts een kwartiertje aangekeken, want die jongelui vonden mij maar een vreemde eend in de bijt, haha! Maar het lijkt me heel leuk om dit eens vanuit ’t Tweede Trefpunt ook te organiseren. We hebben er alle middelen voor in huis om daar een warm gebeuren van te maken.

En verder hebben we nog van alles in overweging en staan uiteraard nog open voor alle initiatieven, zolang het maar enigszins in onze winkel mogelijk is. Neem contact met ons op als je een leuk idee hebt.

Op 10 januari hebben we bezoek gehad van 27 leerlingen Zorg en Welzijn van de Meergronden. We zijn op de 11e begonnen met de eerste van 3 stagiaires, die elk 7 woensdagochtenden bij ons een kijkje komen nemen. En we vonden dat haar klasgenoten ook wel eens onze prachtige winkel van binnen mochten bekijken. ’t Zijn de jongelui van vandaag, die later hopelijk de duurzaamheid in acht gaan nemen waar onze wereld behoefte aan heeft.

Jessi Arrington: Wearing nothing new

Duurzaamheid en avontuur: daar doet Jessi Arrington zeker aan mee! Als je Engels verstaat, kijk dan eens naar dit grappige filmpje wat wij al op Facebook hadden gedeeld vorige week.

Tegenwoordig zijn we ook weer op maandagochtend open en komend weekend hebben we weer inbreng van kleding. Zaterdag wordt het hopelijk dus een drukke boel in de winkel!

Tot de volgende update! Of nog liever; tot in de winkel!

Reacties

Plaats een reactie

 1. Saskia op 23-01-2012 om 17:29 uur:

  Goh, Wil, hier ben ik toch wel even stil van... Ik ben ook al even niet meer geweest, aangezien de crisis ook bij ons heeft aangeklopt. Maar dat neemt uiteraard niet weg, dat je winkel toch wel een van mijn favorieten is en dat ook blijft... Heel erg jammer om te moeten lezen dat er een aantal van jullie weggaan, om het hoofd boven water te houden, en ik heb zeer veel respect voor de houding dat het helaas niet anders is... Er hangt tevens nog veel kleding te wachten om gestreken te worden, zeg je. Als je iemand nodig hebt om dat (geheel vrijwillig!!) voor je te doen, biedt ik me bij deze van harte aan. Kijk maat wat je er mee doet... Je ziet me een dezer dagen weer in de winkel verschijnen, al was het alleen maar om jullie allen een hart onder de riem te steken. Enne, dat van dat project, vind ik een heel goed idee!! Hoop dat dat doorgang kan/gaat vinden! Groetjes en tot snel ziens, Saskia

 2. Wilma op 24-01-2012 om 12:26 uur:

  Hallo Saskia,

  Wat een fantastische reactie van je! Heel erg bedankt voor je medeleven. Dit is geen stichting, dus mensen met een uitkering kunnen ons niet vrijwillig helpen. Maar als jij dat zelf niet hebt, zou het natuurlijk leuk zijn als je eens een middagje kunt komen strijken. Initiatieven als die van jou komen heel goed van pas.

  Nogmaals heel erg bedankt,
  Wilma

Recent nieuws