't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

50 procent korting in februari

Het is 1 februari en we hebben toch maar voor deze hele maand 50% korting ingevoerd op heel veel winterkleding. Dat is alvast een belangrijk nieuwtje en ik hoop dat jullie nog even een slag kunnen slaan voor de koude dagen. En dat wij natuurlijk wat winterkleding kwijt raken!

1 februari 2012: precies 7 jaar geleden hebben we het eerste stukje in de Kerkstraat 26 gehuurd. Wie kon er toen weten wat er ontketend werd?

Ik heb net een heel verhaal zitten schrijven. Al die jaren nog eens de revue laten passeren. Ik heb jullie heel wat leesvoer bespaard door het weer weg te klikken. Eén druk op de delete knop en je hele lief en leed is weer uitgewist. Is het moeite voor niets geweest? Nee. Wat ik even “op papier” heb ervaren, is dat ik alle jaren met heel veel moed en goede wil iets aan de Kerkstraat 26 in Almere neer heb willen zetten waar veel mensen plezier aan zouden kunnen beleven.

Nu, 7 jaar later, zit ik met een leeg gevoel. Ik besef dat al mijn werken het doel voorbij heeft gestreefd. Dat ik mezelf kwijt ben geraakt en op een nulpunt terecht ben gekomen. Krijn, mijn oudste zoon, heeft me geweldig gesteund in al die jaren. En nu “laat hij los” om dezelfde reden. Om me in te laten zien, dat ik de weg terug moet zoeken. Om weer simpelweg gelukkig te kunnen zijn. Eerst voed je je kinderen op om zelfstandig te worden en nu gooit m’n zoon me in het diepe. Ik voel heel goed de intentie aan, maar ’t is meteen ook een erg leeg en eenzaam gevoel.

We gaan naar andere oplossingen zoeken. Misschien is het in december definitief voorbij. Maar misschien redden we het om met een heel andere aanpak nog een tijdje door te gaan. Een ommekeer, die we nog niet gemakkelijk kunnen maken, maar die wel nodig is.

Minder kleding ophangen. En meer schone en gestreken kleding opkopen, zodat we met minder mensen niet al het werk steeds voor niets staan te doen. Daardoor kunnen we meer tijd overhouden voor de klanten zelf. Want door al het continue werken, verliezen we dat jammer genoeg vaak uit het oog. De strijkplank zal op den duur uit onze winkel gaan verdwijnen en we zullen meer en meer de kleding dan goedkoper op kunnen hangen. Misschien blijft er dan meer plezier en energie over om mensen tegemoet te treden. En om tijd vrij te maken voor leuke initiatieven en voor een betere, sociale bestemming voor de ruimte, die we dan overhouden.

We hebben al vaker geprobeerd om kleding voor minder te verkopen. Maar gek genoeg liep de duurdere kleding beter en verkochten we te weinig van de rest. De meeste van onze klanten zijn juist de mensen, die een goede balans kunnen vinden tussen het kopen van iets nieuws en dat af te wisselen met mooie tweedehands kleding. Ook komen ze regelmatig in een kringloopwinkel om leuke spulletjes te kopen en die op te pimpen. Die mensen weten hoe je in deze tijd overleeft.

Ik hoor zo vaak zeggen: wat zullen jullie goed draaien in deze crisistijd! Nou, dat is dus helemaal niet waar. Ja natuurlijk, er is sprake van crisis. Veel van onze klanten passen zich daar op aan. Maar die klanten waren er al lang. Jammer genoeg weten veel anderen nog steeds niet dat er winkels zoals ’t Tweede Trefpunt bestaan (en dat deze de mooiste is!) Dat het helemaal niets is om je voor te schamen, maar dat het je juist een goed gevoel kan bezorgen om bijna nieuwe kleding te kopen. En die mensen blijven we missen, ook ondanks de crisistijd.

Afijn, morgen ga ik lekker eens een praatje maken bij Open Coffee Almere. Wie weet doe ik daar wat inspiratie op. In ieder geval een ochtendje vrij op pad. Haha! Tot hier mijn gedachten op dit moment.

Reacties

Plaats een reactie

 1. Irma van der Hoeven op 22-02-2012 om 10:23 uur:

  Beste Wilma,
  We hebben elkaar vanmorgen al gesproken en ik heb zojuist je bericht gelezen.

  Heel erg sneu, maar ik denk dat je je zoon heel dankbaar moet zijn, in de eerste plaats voor zijn steun, maar vooral dat hij je nu ook "wakker schudt", dat is alleen maar zelfbehoud Wilma.

  Je winkel ziet er altijd netjes, kleurrijk uit. Veel aparte kledingstukken.
  Alleen maar lof voor wat je daar gedaan hebt, alles altijd keurig op orde.

  Je verdient het niet om hier slecht uit te komen, het leven bestaat uit keuzes maken.
  Wie weet wat er weer op je pad komt, of gewoon wat rust kan ook lekker zijn!

  Wilma, bedankt voor het leuke contact en wat je allemaal gedaan hebt.

  Heel veel succes en gezondheid, liefs,

  Irma van der Hoeven.

Recent nieuws