't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Totale leegverkoop wegens opheffing van de winkel

We zijn weer een week verder. In verband met de ontslagen mensen, heb ik snel de boekhouding over 2011 afgerond. Daarbij kun je dus zien dat zelfs een boekhoudster in hart en nieren geen idee van cijfers heeft tot op het moment dat je ze uitprint. 2010 was al een slecht jaar. En dit was helemaal schrikken. Natuurlijk hebben we door mijn ziekte ook nog veel te hoge personeelskosten gehad. Maar als jaar op jaar de omzet niet groeit in deze tijd van crisis, dan moet je een keer van dat drijfzand af.

Inmiddels hebben we gesproken met de eigenaar van het pand. Misschien met de ijdele hoop, dat de huur omlaag kon. Maar nee, tot onze verbazing kan hij het pand zelf weer snel gebruiken. Dus is het niet nodig om te wachten tot eind december wanneer het contract afloopt. En dat gaf nog even een emotionele domper. Mogen we blij zijn dat we zo snel kunnen stoppen? Of had ik juist het vonnis nog willen uitstellen? We hebben een paar dagen elkaar getroost en nu vanaf vandaag gaan we het toch maar aan zoveel mogelijk mensen bekend maken:

Totale leegverkoop wegens opheffing van de winkel

Dat houdt in, dat elke maand huur onze schuld verhoogt en we dus zo gauw mogelijk met redelijke prijzen proberen om de mooie spullen nog te verkopen. We hebben een gigantische uitverkoop. Aan de winterkleding hangen al honderden kaartjes met 50% korting, maar ook hebben we een systeem gelanceerd met gekleurde kaartjes; artikelen met een rood kaartje kosten 10, met een geel kaartje 5 en met een groen kaartje 3 euro per stuk. Carnavals- en alle verkleedkleding gaan voor heel weinig weg en ook onze zomerkleding gaat daarna in de aanbieding. We houden u regelmatig via de nieuwsbrief en op Facebook op de hoogte van onze stappen

Zoals u wel zult begrijpen, kopen we dus vanaf heden ook geen kleding meer op. De mensen, die voor de kleding van eind november en januari nog geld van ons krijgen, hoeven zich geen zorgen te maken. Dat wordt gewoon op het juiste moment overgemaakt.

Hebt u in de afgelopen tijd uw geld op een kaartje laten zetten? Dan raden we u zeker aan om er op tijd iets voor te kopen. Met de kaartjes wijken we wel van een regel af: we geven namelijk geen geld terug voor een ongebruikt kaartje. We hebben veel te veel de mensen nodig, die ons van al die mooie kleding af helpen.

Mochten mensen vinden dat we aan liefdadigheid kunnen schenken, dan wil ik nog graag het volgende kwijt. We hebben in de loop van de jaren heel veel weggegeven. Deze keer hebben we zelf heel hard uw steun nodig en verkopen we graag voor een redelijk bedrag nog alles wat we hier hebben. En wat we uiteindelijk overhouden: daarvoor weten we al jaren genoeg bestemmingen.

Wij zijn hier kapot van. ’t Kon toch niet in Almere blijkbaar. Maar elke dag laten we het glas weer een beetje voller worden.

Reacties

Plaats een reactie

 1. Kim Steenbreker op 08-02-2012 om 21:40 uur:

  Hi Wilma, Wat een slecht nieuws! Heel erg zonde en een verlies voor Almere. Ik kom snel even langs. Groetjes, Kim

 2. Wilma Schaaders op 08-02-2012 om 21:46 uur:

  Ja, jammer hoor. Maar er zijn te weinig mensen even langs gekomen. En dan hou je geen stand met zo'n bedrijfje waar je veel werk moet verzetten en weinig verdient. Ach, als er een deur dicht gaat, gaat een andere altijd weer open. Dat vertel ik aan anderen en eigenlijk geeft dat mezelf ook weer moed.

 3. Lenny en Roel op 19-02-2012 om 22:11 uur:

  Lieve Wilma,
  We hadden het al gehoord van je, maar met deze snelheid, dat is toch wel even heftig. Ook wel wat onbegrijpelijk dat in deze, financieel onzekere tijd, zo'n mooi neergezet en verzorgd bedrijf niet meer kan bestaan. We kunnen ons het verdriet wel voorstellen. Ik geniet van alle 2ehands kleding en genoot zeker niet minder van de vele hartverwarmende, steunende gesprekjes als we er zijn. We komen gauw nog weer. Afscheid bestaat niet. Afscheid wordt herinnering en van herinnering hoef je nooit afscheid te nemen.

 4. Ingrid op 22-02-2012 om 17:57 uur:

  Jeetje Wilma, na zo hard werken al die jaren dat het dan op die manier moet lopen. Ik hoop dat alles goed afgehandeld wordt voor jou en wens je heel veel sterkte in de toekomst. Ik weet zeker dat er weer iets moois op jou pad gaat komen. Ingrid Bosma

 5. Rini Taekema op 23-02-2012 om 17:41 uur:

  Heel jammer, Wilma, dat al je inzet tot dit resultaat leidt. En vreemd dat zo'n winkel met kwalitatief goede kleding voor zulke lage prijzen niet voldoende draait, ondanks het feit dat er in Almere toch veel mensen met financiële problemen wonen. Bovendien zijn hier toch voldoende mensen, zoals ik, die niet onnodig veel geld aan kleding willen uitgeven.
  Wij hebben een aantal keren voor weinig geld heel leuke en goede kleding bij je kunnen kopen. Bedankt daarvoor en heel veel sterkte met alles. Rini.

Recent nieuws