't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Een nieuw begin…

Tjonge, jonge. Wat is dit moeilijk. Ruim 4 maanden na de laatste nieuwsbrief probeer ik weer de draad op te pakken. Het schrijven gaat me niet goed af, maar misschien gaat dat gaandeweg wel lukken. Ik steek toch maar van wal.

Er is heel wat gebeurd in de afgelopen maanden. Na de sluiting van de eenmanszaak hebben we in mei nog met vintage kleding op het Groentesoep festival gestaan. Dat was jammer genoeg niet zo’n leuke afsluiting, aangezien we zowat een wolkbreuk meegemaakt hebben. Gelukkig hebben ze op 9 september een fantastische dag gehad en een mooie herkansing gemaakt. Wij deden er deze ronde niet aan mee, want we hebben resoluut per 20 mei alle kleding verkocht.

Tot en met eind mei hebben we het pand aan de Kerkstraat verder ontruimd. Alle winkelinrichting van veel meer vierkante meters hebben we achtergelaten aan de Marktgracht in een ruimte van 150 m².

Ik heb daarna gedurende een maand lang de complete achterstand van mijn administraties ingehaald. Sien is nog t/m juni gebleven en zij en Wanda hebben in die tijd ook heel wat ingepakt en gesjouwd. Op 3 juli heeft Sien haar zwangerschapsverlof opgenomen en is op 16 augustus bevallen van een prachtige zoon, Antonie.

Daarna is er tijd genomen voor een complete schoonmaak en schildertour in mijn huis en tuin. Als we in oktober met de stichting beginnen, dan komt daar namelijk niets meer van. En tussendoor hebben we af en toe wat mensen kunnen charteren om in de winkel een keukenblokje, toilet en een kantoortje voor elkaar te krijgen.

Sinds een week of 3 zijn Wanda en ik elke werkdag met behulp van steeds wat mankracht bezig geweest aan de Marktgracht. En nu? Wanda is na een weekje vakantie weer begonnen aan een nieuw seizoen op de HKU. Dus we gaan, zij het met gebroken weken, de laatste voorbereiding in om toch weer een leuke winkel en trefpunt neer te zetten.

Afgelopen week hebben we weer wat vintage kleding gekocht en deze bijna allemaal al gewassen. We hopen dus vanaf donderdag 13 september wat strijkhulp te krijgen, want van 10 tot en met 12 september is deze mevrouw er ook een paar dagen tussen uit. Lekker uitwaaien op Texel!

We willen ook graag weer moderne winterkleding inkopen… en de gebruikelijke accessoires. Vanwege de beperkte ruimte aan de Marktgracht kunnen we nu zeker nog alleen maar de mooiste kleding uitzoeken.

De eerste inbreng willen we heel graag op 15 september gedurende de nieuwe openingstijden: 10:00 uur tot en met 16:30 (op zaterdag) Je kunt de kleding afgeven bij Marktgracht 37 in Almere Haven. Ons pand staat bijna naast de ING Bank, tegenover het gebouw Corrosia. We hebben ook een achteringang met parkeermogelijkheid. Dat heet ook Marktgracht; je komt er door vanaf de haven of de Westerdreef in de richting van het politiebureau te rijden en dan over de busbaan het parkeerterrein op te rijden. Er wordt nu druk gebouwd aan De Hulk, maar er is vaak nog wel een parkeerplaats te bemachtigen.

Het is jammer dat we voor de stichting maar van 1 klant een bijdrage hebben ontvangen. We hebben een aantal fondsen aangeschreven, maar tevergeefs. Misschien leren we na de opening nog iets over de toch wel noodzakelijke fondswerving. Temeer omdat onze auto het ook begeven heeft.

We kunnen om de bovenstaande reden de komende tijd alleen maar na 3 maanden het bedrag voor de kleding overmaken. Dan hebben we weer een stukje voorsprong in liquiditeit. Je kunt dus even geen hoger bedrag meteen bij ons besteden. We hopen dat je daar begrip voor hebt.

Voorlopig gaan we nog even door met de inrichting en kijken we uit naar de doorstart per 2 oktober. Een feestelijke opening houden jullie nog van ons tegoed. Daar hebben we echt de middelen niet meer voor. Maar daarom zal het echt niet minder gezellig worden.

Heel veel groeten van ons team!

… en natuurlijk blijft een kleine donatie altijd welkom op ING 3346869.

Reacties

Plaats een reactie

 1. Pamela Kooge op 12-09-2012 om 07:16 uur:

  Hallo Wilma,
  Ik wens je heel veel succes toe in het nieuwe pand.
  Je bent een topper, dat je het aandurft om in deze moeilijke tijden opnieuw te beginnen.
  Ik kom zeker regelmatig even binnen lopen .
  Groetjes en tot ziens ,
  Pamela Kooge

 2. Martin & Yvonne op 19-09-2012 om 10:00 uur:

  Hoi Wilma, na de drukke periode van afgelopen maanden, wensen wij jou veel succes en plezier in je nieuwe winkel.

Recent nieuws