't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Mensen, we zijn er nog!

Hier zit ik dan. Midden in Italië om 8 uur ’s morgens. Denkend dat nu eindelijk eens de inspiratie om te schrijven vanzelf door m’n aderen gaat stromen. Nou, er gebeurt vanzelf helemaal niets! En dan stuit ik dus meteen op het denkbeeld waar ik de afgelopen 64,5 jaar mee heb rondgelopen (en deels gekropen) heb. Als ik zelf niet in actie kom, gebeurt er gewoon niets.

Dit jaar is een mengelmoes van gevoelens geweest. Ik ben heen en weer geslingerd tussen het bewuste en het onbewuste in mijn bestaantje. En nu ga ik het even alleen nog maar over ’t Tweede Trefpunt hebben. Want dat is uiteraard relevant voor dit berichtje.

Bewust heb ik een tijdje niets van me laten horen. Ik heb gewoon m’n werk gedaan om dat wat we in 2012 op de valreep nog gerealiseerd hadden in stand te houden. En daar had ik m’n handen en hoofd vol aan. Ik heb het verder gewoon rustig-aan gedaan.

Nadat we in augustus van dit jaar onverwacht een prachtige tafel hebben kunnen kopen, is er toch heel wat gaan stromen. ’t Tweede Trefpunt begint beetje-bij-beetje op het centrum te lijken wat ik ooit voor ogen had. Er worden workshops gehouden, er komen mensen voor een dagelijkse oppepper (of dat nu een praatje of een bakkie koffie of thee is) en de winkel dekt net de kosten die we nu hebben.

Wat ik steeds meer ontdek, is dat heel veel klanten uit de Kerkstraat nog niet weten dat we aan de Marktgracht 37 zijn doorgestart. Dat is natuurlijk jammer. Voor hen, maar ook voor ons. Want het pand bevat zoveel meer onze eigen energie dan in de Kerkstraat. ’t Is kleiner, maar zoveel ruimtelijker. Er hangt minder kleding, maar die is zoveel mooier. Half winkel, half trefpunt. Moeilijk te omschrijven – je moet het gevoeld hebben!

Nu ik toch in actie ben gekomen (wat dit nieuwsbericht betreft), zou ik jullie willen vragen om eens een kijkje te nemen in die vernieuwde opzet aan de Marktgracht (niet de Kerkgracht).

In de winkel hebben we regelmatig kortingsacties. Maar dat is eigenlijk niet de hoofdzaak. De zorg waarmee we selecteren geeft je het gevoel dat je waardig deze kleding mag hergebruiken.

In het trefpunt lopen een aantal activiteiten nog door (zoals stoelyoga en intuïtief schilderen), nieuwe zijn al klaargezet (zoals een moodboard maken op 7/1/2014 en Engels voor beginners vanaf 15/1/2014), maar alles staat vermeld bij onze rubriek Activiteiten. We gaan binnenkort weer heel wat nieuwe workshops plannen voor 2014. Dus hou die lijst in de gaten als je op de hoogte wilt blijven. We staan ook op Facebook, maar daar zoek je op Evenementen.

Reacties

Plaats een reactie

  1. Wilma Bouman op 02-01-2014 om 11:47 uur:

    Dag Wilma, Ik was één van die mensen die tot voor kort niet wist dat jullie een doorstart hadden gemaakt met de winkel, super! En een heel leuk concept met al die workshops. Ik kom binnenkort dus weer langs, en zal mijn verzamelde kleding thuis laten, hoewel er wel iets héél moois, een 'tussen winter en zomer' jasje bij zit van Bandolera, nog maar één keer aangehad.. Helaas te klein geworden..nou ja, ik bedoel natuurlijk dat ík te groot geworden ben. Tot binnenkort, Groet, Wilma Bouman

Recent nieuws