't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Winteruitverkoop en een werkrooster tot de lente!

Vanaf vandaag houden we een massale winteruitverkoop. Veel kledingstukken gaan weg met 50% korting, maar ook op de collectie van de afgelopen weken zit 30% korting. We voeren al bescheiden prijzen, dus je zult best je slag slaan en wat moois op de kop tikken!

Er wordt weer druk geschoven door de meiden van TT. Gisteren is de feestkleding al weggehaald door Sien en Martine en deels weer tussen de gewone kleding gehangen. De bordjes voor veel meer korting zijn aangepast en vandaag worden de kerstetalage en versiering opgeruimd door Wanda en Alyssa. Het nieuwe begin gaat kriebelen in de hoofden van ons team. 't Is altijd zo: eenmaal als de feestdagen voorbij zijn, komen met de goede voornemens ook de lentekriebels te voorschijn. En dat terwijl er nog een wintertje op de wachtlijst staat.

Dus beginnen we eerst met de uitverkoop om ruimte te maken voor nieuwe dingen. We hebben nog heel wat warme winterkleding hangen, maar ook best veel doordraagkleding. En het meeste gaat al weg voor 50 en 30% minder dan op de kaartjes staat. Kijk dus goed op de lijsten in de winkel: op kleding met blauwe kaartjes krijg je nu al 30% korting en op die met crèmekleurige, grijze en paarse kaartjes geven we je 50% korting bij de kassa!

Voor degenen, die na al die jaren een persoonlijk contact met de mensen van de winkel opgebouwd hebben, wil ik hieronder graag laten weten wie er nu op bepaalde dagen aanwezig zijn. Ikzelf ben er de komende maanden weinig, want het administratiekantoor vraagt per direct de nodige aandacht. En toch kan alles doorgaan, want we hebben inmiddels een prachtige team van vaste medewerksters en vrijwilligsters. Dat wil ik wel even dankbaar benoemen!

Wie het langst bij ons werkt, is Wanda. Zij begon als verlegen 15-jarige en werkte voornamelijk achter de schermen. Wat is er veel gebeurd daarna! Een studie bij Nimeto, een vrij zelfstandige etaleerstage en een ander zelfstandig vakantiebaantje. Na een jaartje onderbreking is ze bij ons teruggekeerd en heeft volledig haar stempel op de winkel gedrukt. Alle etalages zijn van haar hand, maar ook had ze in 2011 een groot aandeel werk in de Vintage Fashion Parade. Verder heeft Wanda een groot deel van de nieuwe winkelinrichting op haar naam staan. Onder andere zonder haar was de nieuwe winkel er niet gekomen. Ze studeert nu op de HKU en heeft inmiddels haar bedrijfje opgericht. Gelukkig vindt ze nog de tijd om ons met raad en daad bij te staan en om zelf natuurlijk ook nog meer ervaring op te doen. Ik hoop dat ze het nog een poosje volhoudt!

Ook Corrie is al een bekend gezicht uit de oude winkel. Een stukje verre familie van me, maar ook voorheen de stille kracht achter de schermen van Da Sergio, het restaurant aan de sluis wat ze samen met haar man jaren heeft gerund. Niets doen is niet aan haar besteed. Buiten alle werk in en om het eigen huis en die van hun kinderen en daarnaast nog hun prachtige groentetuin staat ze graag bij ons een dagje in de winkel. Corrie pakt de strijk behoorlijk aan en doet ook veel verstelwerk aan stukken die we de moeite waard vinden. Zij is dus ook niet meer weg te denken op de dinsdag!

En vanaf oktober 2012 is Alyssa bij ons begonnen. Ons visitekaartje op vrijdag en zaterdag! Als zij je begroet bij het binnen komen, kan de dag al niet meer stuk. Voor mij is er dubbel plezier, want Alyssa gaat al meer dan 6 jaar om met mijn jongste zoon, Martijn. Ik hou m'n hart vast als ze bij de winkel weg zou gaan, want ze willen graag vast in Amsterdam gaan wonen. Alyssa studeert daar aan de universiteit, dus het leven speelt zich veel in Amsterdam af. Maar voorlopig genieten we nog een poosje van haar spontane lach en haar doortastende werken.

Ook de vrijwilligsters wil ik in dit bericht niet vergeten. Frederiek heeft zich meteen aangemeld toen we de stichting startten. Zij werkt een vaste dag, maar helpt ons ook te hooi en te gras wanneer het nodig is. En ook haar man Riens staat voor ons klaar als er klusjes te doen zijn. Frederiek vindt het gezellig met Corrie, dus de dinsdag zien zij het samen wel zitten. Ook op dinsdag loopt Dyanne binnen voor een paar uurtjes. Zij probeert beetje bij beetje toch wat onder de mensen te zijn en iets nuttigs te doen, terwijl ze keer op keer geen erkenning krijgt voor haar ziekte.
En dan is Lotty er onlangs bij gekomen. Ze gaf al jaren kleding bij ons af en ineens ging ze in de VUT. Vroeg of ze bij ons kon helpen om ook wat leuks en nuttigs te kunnen doen. Ook zij heeft het voor mij gemakkelijk gemaakt om nu een poosje achter de schermen te kunnen werken. Bedankt alle drie!

Ja hoor: nog eentje die weer op het nest beland is! Sienke heeft 3 jaar bij ons gewerkt in de oude winkel. Heeft inmiddels een zoontje erbij gekregen. Met de nieuwe opstart konden we financieel haar niet een paar dagen in dienst nemen en is ze uiteindelijk bij Dubbelop gaan werken. Nu die in de winter sluiten, is het heel fijn dat Sienke weer 1½ dag bij ons is. Daar profiteren we allemaal even van. Dus ook haar kennis van zaken maakt dat ik een dag weg kan blijven!

Ook willen we Esther van Overloop begroeten; zij gaat als vrijwilligster meedraaien om wat meer ervaring in een winkel op te doen. Ze hoopt natuurlijk dat dit een springplank gaat worden naar een leuke, vaste baan. Dat kunnen we bij 't Tweede Trefpunt jammer genoeg niet bieden. Maar wie weet wordt ze "ontdekt". We kennen haar al als een aangename klant, die regelmatig in het oude pand even aan kwam lopen. We zijn dus heel blij met haar hulp voor de tijd die komen gaat en wensen haar veel succes met het vinden van een leuke baan.

En Martine dus? Zij is onze vliegende kiep! Zomaar bij ons neergestreken toen we de andere winkel nog hadden. Een hele tijd uit de roulatie geweest. En nu? Ze helpt, zonder dat het verwacht wordt, bijna elke middag wel een paar uurtjes, maar staat zeker klaar als we haar nodig hebben! Martine is naast een fijne verkoopster ook een hartelijke gastvrouw. Niet voor niets heeft ze een visitekaartje laten maken met daarop de vermelding van haar grootste passie: "Voor een goed gesprek". Het is heel fijn dat we haar vaak in ons midden zien! Ook buiten onze winkel is ze graag bezig om mensen te verbinden (figuurlijk bedoeld!).

En hierbij dus het beloofde lijstje waar Martine niet genoemd wordt. Maar dat ze tijdens de week heel vaak aanwezig is en alle lege uurtjes opvult, zal iedereen wel duidelijk zijn.

DINSDAG:
Corrie van 10:00-17:30 u.
Frederiek van 10:00-16:30 u.
Dyanne van 10:00-12:00 u.
WOENSDAG:
Wilma opent voor stoelyoga van 09:00-10:00 u. en is verder van 10:00-17:30 in de winkel
Lotty is er om de week van 10:00-14:30 u.
Sienke van 13:30-17:30 u.
Esther van 13:30-17:30 u.
DONDERDAG:
Sienke van 10:00-17:30 u.
Lotty van 10:00-14:30 u.
Wilma van 13:00-17:30 u.
VRIJDAG:
Alyssa van 10:00-17:30 u.
Wanda van 10:00-17:30 u.
ZATERDAG:
Alyssa van 10:00-17:30 u.
Wanda van 10:00-17:30 u.

We hopen iedereen (weer) te zien en wensen jullie naast een prima gezondheid een goed gekleed 2014 toe.
Het hele team van
Stichting 't Tweede Trefpunt

Reacties

Plaats een reactie

  1. Eric op 03-01-2014 om 19:42 uur:

    Wilma,
    Je hebt een prachtige winkel en met Martine een top gastvrouw.
    Ga zo door!

Recent nieuws