't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Politiek café

Het debuutboek Romke D’13 (Zoals het is kan ’t beter) van Rients Hofstra zouden we bij 't Tweede Trefpunt graag onder de aandacht willen brengen. Niet in de eerste plaats omdat Rients' eega bij ons vrijwilligster is, maar meer omdat het boek en daarmede de schrijver ervan ons heel veel nieuwe inspiratie kan geven.....

Politiek café op 27 september van 14:00-16:00 uur

Aanmelden voor deze (gratis) middag of meer info over het boek: graag bij Rients Hofstra, tel. nr. 036-5312288 of 06-10715142

Naar aanleiding van dit boek vinden wij het een leuk idee om eens in de maand op zaterdagmiddag een sprekers-café te starten. Op allerlei vlakken kan dat natuurlijk plaats vinden, maar met Rients Hofstra als startende spreker willen we een begin maken met een behoorlijk politiek gekleurd tintje! Hij zal de andere dagen ook van de partij (?) zijn, maar de onderwerpen kunnen veranderen. Voorlopig houden we het eerst op een politiek café!

Hieronder vinden jullie een beknopte omschrijving van Romke D'13 . Meer informatie kun je vinden bij de uitgever van het boek. Deze site is ook interessant voor degene die zelf een boek wil uitgeven!

Romke D’13 geeft een aanzet tot een revolutie zonder wapengekletter en bloedvergieten. Bij toepassing van de goed werkbare voorstellen wordt Nederland veel professioneler en ook nog eens democratischer bestuurd. Gelovigen zouden bevrijd kunnen worden van dwingende dogma’s en van hel en verdoemenis predikende priesters. Verpakt in een romanvorm, luchtig met humor en zelfspot. Om zware onderwerpen helder en duidelijk te benaderen is er een constructie gevonden, waarbij onder het genot van een drankje, diverse maatschappelijke problemen worden besproken met niet alledaagse voorstellen, ideeën en oplossingen. Romke D´13 geeft de lezer volop ammunitie om al lezend kritisch door te denken.

Politiek wordt afgerekend met eigen- en partijbelang. Landsbelang is het uitgangspunt. Ministers komen voor de lange termijn, vrij van partijdicipline. Ze worden democratisch benoemd, gecontroleerd door de Tweede Kamer en kunnen ook ontslagen worden. Meerdere staatssecretarissen, namens grote belangengroeperingen, houden de minister scherp, komen ook ´uit het veld´. Geen compromissen meer tussen ministeries, geen gedoogbeleid, geen uitsluitingen, geen piketpaaltjes, geen achterkamertjes. Churchill klaagde over de democratie, vond het helemaal niets, maar had geen alternatief. Romke D’13 komt met de oplossing, die Thorbecke had willen bedenken. Een aantal prominenten kon geen gaten schieten in Rients' systeem, waar ministers als ongebonden vakmensen worden aangesteld.

Het omgekeerde geloof is ideaal voor gelovigen die de onheilprekers zat zijn, dogma’s verafschuwen. Verder krijgt onderwijs een ruim podium, evenals diverse aan de geschiedenis ontleende onderwerpen, onderling met vele dwarsverbanden verbonden. Zelfs voetballiefhebbers komen aan hun trekken: ook hier enkele vernieuwingen. Tenslotte is het einde zeer verrassend. Je zou het zomaar een maatschappijkritische, religieuze, politieke, historische, filosofische, humoristische thriller kunnen noemen.

Ook als E-book te koop. De 2e druk kost 17,95. Bij Rients Hofstra rechtstreeks: 16 euro incl. verzenden én nog gesigneerd ook. rhofsof@hotmail.com. Let wel: ´Leen je ’t uit, ben je ’t kwijt.´

Enkele reacties: =Yvonne Kroonenberg: “Jij kan niet alleen schrijven, je hebt ook een krachtige directe stijl.” =Journalist Harry de Jong: “Ammunitie genoeg in een intrigerend en niet alledaags boek.”=Corrie Lamers-Termaat (recensent): Heb je boek inmiddels al uitgeleend! Mijn typering: idealistisch, bevlogen, vol heimwee maar ook utopisch, zolang er mensen zijn die geloven zal niets vrijblijvend zijn. Ik wil er ook anderen mee kennis laten maken om er verder over te filosoferen.

Reacties

Plaats een reactie

 1. Coby op 21-09-2014 om 19:47 uur:

  Hai Lieve Wilma,
  Die zaterdag zit ik nog in Brabant.
  We zijn pas eind okt. weer terug.
  Vind het wel jammer dat ik wat
  leuke dingen mis.
  Misschien dan weer vanaf begin nov.!
  Ik ga wel het boek kopen om het vast te lezen.

  Veel lees plezier!!!
  Groet Coby

 2. Wilma op 21-09-2014 om 20:34 uur:

  Hallo Coby, voor jou en vele anderen geldt dat we zeker dat zaterdag-café er in willen houden. En Rients heeft stof genoeg om allerlei onderwerpen te behandelen. Romke D'13 is niet in 2 uurtjes besproken! Maar bedenk gerust wat we allemaal verder na oktober nog kunnen doen. We gaan de boel goed op stelten zetten, aankomende winter!
  Veel plezier nog in 't Brabantse!

 3. Mirza op 25-09-2014 om 08:35 uur:

  Hallo,
  ik wil er graag bij zijn maar kan maar eventjes komen tot 14.45 uur ivm optreden van Jaylee.
  liefs mirza

Recent nieuws