't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Starten met sparen en het Ontdekfestival

't Tweede Trefpunt is veranderd in een logistiek bedrijfje!

Na bijna 2 maanden voorbereiding gaan we maandag 26 oktober toch van start met een zegelactie die gevoerd wordt door ongeveer 80 ondernemers en horecabedrijfjes. Om me heen staat nog het restant van het drukwerk waarvan we vanavond en morgen de laatste lichting naar de bedrijven brengen.

Het is wel heel apart om eens een tijdje te werken aan wat saamhorigheid in ons dorp. Er gebeurt zo veel de laatste tijd; en niet altijd positief. Er zijn al een aantal ondernemers gestopt. Zo is de Rabobank gestopt en met hen Foto Zunnebeld. Ze zaten in hetzelfde pand, dus dan maar samen einde contract. Wat wel weer een leuk vooruitzicht is: Bakker Struiksma gaat er ook uit, maar betrekt daarna het pand van de Rabobank. Heerlijk op de hoek van de Kerkgracht en de Markt eerdaags een bakkerij annex horeca etablissement (duur woord hoor).

Ook is Galerie Aloserij in Haven gestopt en zet de winkel voort in Stad. We hopen dat daar ook gauw weer iemand wat leuks gaat doen. En dan is de Albert Heijn ook vertrokken en komt per 4 november een gloednieuwe DEEN de Brink verrijken. Vermoedelijk ook nog een schoenenzaak er bij. Maar dat weet ik nog niet zeker.

Delicious Shoes heeft haar winkel gehalveerd en naast haar komt een mode zaakje. Lekker positief wat mij betreft. Van mij mag er nog wel een mode zaakje bij komen; dan blijven de mensen misschien gemakkelijker in Haven, want zeg nu zelf dames - koffie met een gebakje en kleding kopen, daar houden we toch van??

Aan het eind van de Kerkgracht, tegenover de kerk, staan ook wat pandjes leeg. De 4 dames die nu samen er proberen wat van te maken, gaan zich eerdaags ook inzetten voor promotie van hun lege buurpandjes. Er zitten zulke leuke zaakjes: Paulina Odelein, beeldhouwster, Trix van Mooi4Mij, Yvonne van Silhouet Maatkleding en Suzanne Roeffen, edelsmid: 't is nog wat stil daar aan 't eind, maar hou de energie vast, meiden en jullie gaan terrein winnen. We zien een paar van jullie op 31 oktober met demonstraties aan de Kerkgracht/hoek Markt op de plek waar we eerdaags lekker koffie met gebak kunnen nemen! Maar de winkels zijn ook open. Leuk om even naar toe te lopen.

Tja, en dan dram ik maar door met een ondernemersactie om de gemoederen weer aan te wakkeren. Uiteindelijk is dat ook heel leuk, want we hebben toch voor elkaar dat bijna alle ondernemers zegels gaan verstrekken aan de consumenten. En tussen de bedrijven door hoop ik dat we gaan ontdekken dat het toch wel leuk is om met elkaar iets neer te zetten. Ook al is het werk grotendeels door een paar mensen gedaan, je moet toch maar van de anderen op aan kunnen dat ze er in geloven wat ze samen gaan doen.

We gaan dan ook aan het eind van deze maand even lekker uit ons dak. (Nou ja, behoorlijk aanpoten voor mij hoor, maar dat schijn ik graag te doen - haha!). Je kunt het nog net lezen op de poster rechts.

Eigenlijk hoop ik wel dat er wat mensen onder onze klanten zijn die me op 31 oktober wat willen helpen. Want de winkeliers zelf hebben het hartstikke druk. Maar er is wel wat mankracht nodig om een evenement te begeleiden. Als de auto's komen (hopelijk mooi weer) moeten we ze stapvoets begeleiden om tussen de mensen in te parkeren. Verder hoor ik dan alle kentekens op te schrijven voor de vergunning die is afgegeven. Wie zou dat op zich willen nemen? Het is geen heidens karwei, maar op dat moment heb je geen tijd voor iets anders. En dat anders is er natuurlijk ook als je een feestje in goed harmonie wilt laten verlopen.

Café The Sting is helemaal veranderd. Ze hebben v/h Klein Haven erbij genomen en daar een gezellig rokerscafé van gemaakt. Je kunt er biljarten en darten. Ik vind het een aanwinst voor de Brink. Het grote terras zal van de zomer ook best wel publiek trekken. Maar voorlopig hebben we op 31 oktober prima opvang voor de eigenaars van die klassieke auto's. Reken dat The Sting er wel voor gezelligheid gaat zorgen! Ik ben erg blij dat we eindelijk weer iets leuks kunnen bieden voor de ondernemers van de Brink en hoop daarmee iets goed gemaakt te hebben nadat ze zo teleurgesteld waren met het Havenfestival. Tja, met Jan van The Sting kun je best wel wat samen doen hoor, maar het moet wel van verschillende kanten komen!

Jullie hebben al vast geen zin meer om te lezen, maar ik wilde even wegdromen na al dat werk van de laatste tijd. En het is nog lang niet afgelopen. Vandaag heb ik pas de eerste week gepland voor de radio boodschappen die in het dorp 8 weken gaan klinken. Behalve de promotie voor het Ontdekfestival zal er op dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur elk half uur een oproep plaats vinden voor een gratis zegel. Elke zaak heeft namelijk z'n eigen nummer. En om mee te dingen naar één van de mooie prijzen (hoofdprijs een reischeque van € 1250,00) kun je loten maken door op een kaart 20 verschillende zegels te plakken. Je hebt keuze uit meer dan 80 bedrijven. Je herkent ze aan de poster die op het raam hangt. OK. Moeilijk om bij 20 bedrijven te gaan kopen? Ja, dat hadden we ook bedacht. Dus heb ik de geluksfactor via de radio ingelast. Niet alle zaken doen daar aan mee, maar er zijn toch elke week wel een 50-tal zaken waar je zomaar een zegel op kunt halen. Je moet dan natuurlijk wel de uitnodiging via de radio afwachten. En natuurlijk vinden wij het leuk als jullie het dorp een beetje leren verkennen. Misschien komen er nieuwe zaakjes bij in het voorjaar en vind je die dan omdat je de weg er naar toe al weet.

Tip: na 17:00 nodigen we jullie tot 20:00 uur uit om bij de zaken aan de Havenkom een zegel op te halen. Als je dan bij Bakker Bart in de buurt op de radio let, ben je zo boven aan de haven! Maak er dan meteen maar wat gezelligs van, toch?

OK. Wil je precies weten hoe de actie werkt? Kom dan gezellig langs bij 't Tweede Trefpunt. Ik zit er vanaf 26 oktober zoveel mogelijk, want ik zal wel wat kinderziektes op mogen vangen. Maar dat maakt het ook gezellig. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Daar hou ik al rekening mee.

En voor de die-hards onder ons die het helemaal uitgelezen hebben, vraag ik toch ook maar even of jullie nog iemand kennen die iets gezelligs kan doen op het Ontdekfestival. Leuk straattoneel in het klein, lekker een instrument bespelen, zomaar ergens verhaaltjes voorlezen - neem een stoel mee als het mooi weer is en help ons er een heerlijke saamhorige dag van te maken. Oh ja, bij de Etos staat dan ook een springkasteel voor de kinderen. We zoeken ook nog iemand(en) die daar een beetje de kinderen in de gaten willen/kunnen houden. Wie oh wie?

Isabelle Peper, die me de eerste maanden zo geholpen heeft, vond dat ik moest leren om hulp te vragen. Nou Isa, ik heb nog nooit zo uitgepakt!! Nu maar zien wat er op m'n pad komt.

Reacties

Plaats een reactie

 1. Wendy Jansen op 25-10-2015 om 07:56 uur:

  Helemaal uitgelezen......hahaha,en zonder moeite.Vertoef nu nog even in het ziekenhuis,maar kom zeker langs.
  Wilma, wat een organisatie!!
  Vriendelijke groet, Wendy Jansen.

 2. Lenny Prins op 25-10-2015 om 09:17 uur:

  Tjonge een boel informatie..... op de vroege ochtend, nou ja we hebben toch een uur extra vandaag 😁
  Leuke plannen, goede uitleg! Super.

 3. Zegerien op 25-10-2015 om 10:26 uur:

  Ha Wilma, ook deze gelezen...de nieuwtjes hardop voorgelezen 😉. Leuk! Ik kom zeker langs hoor en reken maar dat ik ga sparen.

 4. Coby Martens op 25-10-2015 om 14:20 uur:

  Jeetje Wilma leef je nog wel..???
  Wat een enorme informatie.
  Goed gedaan maar ik zit natuurlijk weer in Brabant...!!!

Recent nieuws