't Tweede Trefpunt

Vintage, eigentijdse mode en feestkleding in Almere Haven

Een wandeling door het dorp = een VOLLE zegelkaart

Dit is maar de plaatsing van maandag 30 november. Ik ga niet elke dag een nieuwsbrief aan jullie sturen; spaar je zegels van de ondernemersactie, kijk dan tot en met 18 december zelf op www.ontdekdeschattenvanalmerehaven.nl Dus niet op die van 't Tweede Trefpunt!

Vandaag zijn de volgende winkels in Almere Haven centrum op maandagochtend open. Om zeker te zijn, kun je beter rond 09:30 u starten. Sommigen gaan pas om 10:00 u open, maar de eerste die ik noem zijn er al vroeger. Kun je alleen maar vanochtend en heb je zin het onstuimige weer te trotseren voor het beplakken van een nieuwe zegelkaart, dan wens je iedereen goeie morgen en vraag je gewoon om een zegel.

Aan de Brink: Deen supermarkt, Rafi’s Kapsalon en Florado Bloemen

Dan loop je naar de Marktgracht en kom je bij de Primera winkel, The Saloon

Vanzelf kom je op de Markt en daar is Bakkerij Struiksma ongetwijfeld open, maar ook de Apotheek in de hoek; daarna ga je terug en probeer je een zegel te bemachtigen bij Schoenmakerij De Driepoot (misschien is hij nog niet goed wakker, maar gewoon even doorzetten).

Steek even over en bezoek De Nieuwe Bibliotheek. Zij zijn net verhuisd naar het gebouw Corrosia, dus dan zie je dat ook even van binnen. Het is nog lang niet klaar, want we krijgen er nog een restaurantje en het theater komt ook pas in het voorjaar.Vergeet niet je nieuwe zegel te vragen, want zij waren er eerder nog niet bij!

En verder zijn er op de Markt en de Marktgracht in de ochtend nog geen winkels open. Maar: de makelaar Woonvast en de ING Bank hebben ook zegels! Mooie kans om er weer 2 bij te hebben. Of vraag er een paar meer….. je weet maar nooit. De ING bank is op maandagochtend open, maar de SNS bank blijft weer zaterdags tot 17:00 u open en de rest van de week tot 18:00 u. Zo kun je toch de hele week nog bij een bank terecht. Dus mensen die de Rabo of de ABN Bank missen, zouden best wel eens kunnen overwegen om een andere bank te nemen. Dit even als tussendoortje….

We gaan weer verder: AMI Kappers zit net aan de Kerkgracht naast het pandje waar Foto Zunnebeld heeft gezeten. AMI is de volgende kapsalon, die zowaar op maandagochtend open is! (Maar ook Team Kappers aan de Sluiskade is open)

Dan heb ik nog een nieuwtje tussendoor: Bakkerij Struiksma komt over een poosje in het pand van de Rabo/Foto Zunnebeld. En niet alleen de bakkerij, maar ook de droom van de bakker wordt dan gerealiseerd: een lunchroom! Gezellig vooruitzicht voor ons – weer wat horeca op de Markt er bij. Foto Zunnebeld is trouwens verhuisd naar de Achterwerf 302 tegenover de begraafplaats.

OK, heb je nog fut om door te gaan? Aan de Kerkgracht is vanochtend niets meer te beleven, dus trekken we de Marktstraat in. Daar is de Readshop volgens mij als enige open. Tja, je kunt daar je postpakketten ophalen, dus die zijn er vroeg bij. Maar de rest van de winkeliers zijn ergens inkopen aan het doen of vieren nog hun weekend.

Luuk’s Groenten- en Fruithal op het Plein gaat volgens mij pas om 11:00 u open, maar je loopt er nu toch. En dan is er de Vomar, logisch dat die open is.

Ik heb nog Tabaksshop Lydia en Bakker Bart in de Kruisstraat op m’n lijstje staan, de Hema aan de Meerstraat en vergeet daarna niet Team Kappers aan de Sluiskade

Zo, dat zijn 17 zegels op één ochtend! Mooi genoeg geweest, toch?

Voor de maandagmiddag mogen jullie lekker zelf zoeken welke winkels er open zijn.
En verder kun je natuurlijk alleen een zegel krijgen bij de zaken waar een poster hangt. Bijna iedereen doet mee, maar af en toe is dat niet gelukt.

Tip: wil je een heel nieuw nummer hebben? De *Dierenkliniek *aan de Stadswerf 70 doet ook mee en daar kun je van 13:30-16:30 u ook terecht voor een zegel. Wel netjes blaffen (eh vragen) hoor!

Of ga eens lekker uitwaaien bij De Jutter aan de Strandweg 16. Die heeft natuurlijk ook zegels en geeft ze graag aan je. Maar kennen jullie dat mooie plekje al? Je hebt daar echt het gevoel dat je even aan de kust beland bent. Heb je een hond, dan is het helemaal ideaal. Je kunt helemaal rondlopen langs "het strand" en door het bos op het eiland en komt weer bij De Jutter uit. Vermoedelijk kom je in de verleiding om er even binnen te gaan voor de ultieme gezelligheid na zo'n wandeling. Koffie en eten zijn er heerlijk - en betaalbaar! De Jutter is elke dag open vanaf 11:00 u.

Op maandagavond zijn er heel wat restaurants gesloten, maar er blijven er nog 2 over voor een wandeling over de haven. Uitwaaien en zegels vergaren! Dat doe je dan bij ’t Lievertje en Olympia. Verder kun je terecht bij Domino’s Pizza aan de Meerstraat en Bakkerij Haven, de Turkse bakker in de Marktstraat .

Reacties

Plaats een reactie

Nog geen reacties op dit bericht.

Recent nieuws